29.03.2024
Новини Промо

Чому важливо оформити повне КАСКО

Автострахування в нашій країні представлене двома основними видами: ОСЦПВ і КАСКО. Про першу страховку українські водії знають майже все, тому що вона є обов’язковою, і такий поліс повинен бути у кожного водія. А ось із КАСКО ситуація дещо інша — далеко не всі автовласники вирішують його купувати, проте згодом розуміють, що це варто було зробити. Пропонуємо розібратися разом, у чому переваги повного КАСКО.

Від чого захищає КАСКО

Автострахування КАСКО є добровільним видом захисту транспортного засобу. Такий договір дозволяє власнику авто отримати грошову компенсацію від страхової компанії у разі втрати або пошкодження машини. Щоб максимально захистити себе і свою родину від фінансових потрясінь, спеціалісти рекомендують оформлювати повне КАСКО. Застрахувати можна легковий транспорт, що має вік не більше 14 років, вантажні та пасажирські машини до 20 років та мотоцикли віком до 6 років.

До такої страхової угоди входить максимальна кількість страхових ризиків, перелік яких можна уточнити у менеджера перед оформленням. Частіше всього це пошкодження авто у ДТП, під час стихійного лиха, внаслідок дій третіх осіб, пожежі, вибуху, падіння на машину сторонніх предметів. Тобто, як ми бачимо, КАСКО передбачає усі основні критичні ситуації, під час яких авто може бути знищено або серйозно пошкоджено.

Як обрати програму КАСКО

Йдучи назустріч своїм клієнтам, страхові компанії розробили різні програми, які різняться переліком ризиків і відповідно – ціною. Наприклад, страхова компанія «ВУСО» пропонує своїм клієнтам програму КАСКО Patriot, яка дозволить впевненіше відчувати себе в умовах  воєнного стану. Цей страховий пакет передбачає:

  • відновлення пошкодженого автомобіля від наслідків воєнних дій на суму від 10 % від його вартості;
  • ремонт автомобіля, якщо він постраждав від протиправних дій третіх осіб, стихійного лиха, нападу тварин, пожежі, ДТП;
  • виплату відшкодування у разі знищення авто або його викрадення.

Це страхування передбачає три програми з різними ціновими категоріями. Розглянемо їх детальніше. Пакет «Базовий» передбачає виплату компенсації за тотальне знищення чи викрадення автомобіля або його пошкодження під час ДТП. До пакета «Антистрес», окрім попередніх страхових випадків, додані ще випадкові пошкодження авто та воєнні ризики. Але найповнішою є пропозиція пакета «Преміум». У ньому разом зі страховими випадками, включеними у два попередніх, є ще такі:

  • виплати на лікування водію при ДТП;
  • заміна пошкодженого колеса;
  • компенсація моральної шкоди.

Тобто, якщо машина отримає пошкодження на 20 тис. грн, «ВУСО» виплатить її власнику 5 тис. грн за моральні збитки. І це ще не всі «плюшки» пакету «Преміум». Ще в ньому нульова франшиза, 5 тис. грн на прокат авто або оплата таксі на час ремонту власного автомобіля. Максимальна страхова сума однакова для всіх трьох пакетів — 350 тис. грн.

Також компанія VUSO пропонує своїм клієнтам технічну підтримку на випадок, якщо щось станеться з авто у дорозі — PREMIUM ASSISTANCE. Тобто водій зможе безкоштовно скористатися послугами евакуатора, отримати компенсацію на покупку квитків додому або оплату готелю у разі пошкодження під час поїздки. Ці та інші пропозиції актуальні для всіх власників полісів КАСКО, хто оформляє договір на суму понад 25 тис. грн.

Як оформити страховий поліс КАСКО

Сьогодні оформлення страховки можна здійснити в онлайн-режимі. Для цього слід відвідати сайт СК VUSO та внести інформацію про авто до спеціального калькулятора. Це рік випуску машини, марка, місце реєстрації та поточна вартість. Далі клієнт отримує ціну на кожний з трьох варіантів пакетів КАСКО Patriot. Обравши необхідний, клієнт залишає заявку на його оформлення. Далі менеджери компанії підготують і відправлять страхову угоду.

Головне, що клієнтам СК «ВУСО» не треба довго чекати компенсації за полісами — гроші будуть сплачені після будь-якого страхового випадку протягом лише 7 днів. Саме в такий термін отримали виплати 85 % клієнтів компанії.

Перейти до панелі інструментів