29.03.2024
Новини Промо

Не усі жири вороги фігури: з якими варто подружитися

Дієта, правильне харчування, важкі фізичні навантаження, інтервальне голодування – жінки готові на все заради краси та ідеальної фігури. Ми рахуємо калорії, детально вивчаємо склад продуктів на упаковках, а слово “жири” у переліку наводить на нас жах. Та не усі жири страшні для фігури, а деякі просто необхідні для здоров`я. Багато з них отримуємо з їжею. Проте, якщо ви на дієті і таки прагнете знизити кількість спожитих калорій, допоможе аптека.

Подбавши про вітаміни та мінерали, жінки часто забувають про інші необхідні речовини. Серед них жирні кислоти, зокрема Омега 3. Його значення у жіночому здоров`ї не варто недооцінювати. Жирні кислоти полегшують ревматоїдний артрит, а також покращують настрій. Ненасичені жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях, насінні, горіхах і рибі дуже навіть корисні і для здоров’я, і для фігури, і для краси.

Риб’ячий жир для схуднення

 

Сама по собі наявність омеги і холекальциферолу в вашому меню не призведе до зменшення талії та зниження надлишкових жирових відкладень. Потрібно розуміти, що вони не спалюють жир – тільки перешкоджають його швидкому набору. Вживання риб’ячого жиру забезпечить вам відчуття ситості і сповільнить розщеплення вуглеводів з їжі.

Це означає, що риб’ячий жир буде корисним при схудненні та зможе прискорити зниження ваги, але – в поєднанні з дієтою, підвищеною фізичною активністю, антицелюлітним масажем, іншими заходами, які звичайно застосовуються для скидання зайвих кіло. Приймати його в поєднанні зі звичайним раціоном теж допускається, це навіть може бути необхідно при дефіциті сонячного світла.

 

Омега-3 може полегшити менструальну біль

Багато жінок відчувають дискомфорт у животі і спазми кожен місяць під час циклу. Цей стан відомий в медичних колах як дисменорея. Він викликаний сильними скороченнями матки через простагландину (хімічні речовини в організмі, які провокують біль і запалення). Дослідження показали, що Омега-3 володіє протизапальними властивостями, які можуть допомогти впоратися з менструальним болем.

Жирні кислоти полегшують ревматоїдний артрит

Ревматоїдний артрит вражає більше жінок, ніж чоловіків, до того ж, жінки також страждають від  серйозніших симптомів. Дослідження показали, що риб’ячий жир значно зменшує біль в суглобах і скутість у пацієнтів з ревматоїдним артритом. Тим не менш, завжди потрібно консультуватися з лікарем, перш ніж приймати будь-які добавки з риб’ячим жиром або припиняти прийом будь-яких ліків.

Захист від остеопорозу

Остеопороз – це втрата щільності кістки з віком. У жінок від природи більш низька щільність кісток, тому ризик виникнення остеопорозу, природно, вища, ніж у чоловіків. А для жінок з генетичною схильністю до захворювання ризик ще вищий. Іноді падіння естрогену під час менопаузи також викликає цей стан.

Дослідження, опубліковані в британському журналі Nutrition у 2012 році, показують, що Омега-3 добре впливає на мінеральну щільність кісток.

Омега-3 покращує настрій

Омега-3 також може запобігти депресії. Вчені довели, що ненасичені жирні кислоти допомагають при депресії (але не при тривожних розладах). Тим не менш, вчені вважають, що необхідні більш масштабні, добре контрольовані дослідження, щоб визначити оптимальне дозування, а також довгострокові переваги від використання Омега-3 в лікуванні депресії.

Жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку раку

Деякі дослідження показують, що вживання в їжу риби може знизити ризик розвитку раку молочної залози і раку прямої кишки. Передбачається, що це пов’язане з підвищенням рівня Омега-3 і Омега-6 в організмі. Тим не менше, немає достатніх доказів, щоб можна було точно сказати, що існує зв’язок між прийманням риб’ячого жиру і зниженням ризику розвитку раку.

Поліненасичені жирні кислоти класу Омега-3 є речовинами дійсно активними і здатними «наводити порядок» в організмі – тобто до модних плацебо вони не відносяться. Тому не варто приймати їх, попередньо не порадившись з лікарем і не підібравши оптимального дозування. Але розумне і доцільне застосування Омега-3 обов’язково принесе відчутну користь організму.

Перейти до панелі інструментів