28.03.2024
Новини

22-річна переселенка з Херсонщини планує відкрити власну справу на Тернопільщині

22-річна Христина Антіпова з Херсонщини зараз мешкає на Бучаччині. Дівчина прагнула здобути нову професію та відкрити власну справу. Тому звернулася до Тернопільського обласного центру зайнятості. Днями, успішно склавши іспити, отримала документи державного зразка. Тепер має гарну можливість відкрити омріяну власну справу у красивій мирній професії в статусі кваліфікованого манікюрника, – розповідають в ОЦЗ.

Робоче місце манікюрника – це своєрідна зона комфорту, місце перевтілення та хорошого настрою. Але це лише на перший погляд майстер манікюру вільно та легко демонструє результат, бездоганно надаючи послуги. За усім цим стоїть кропітка праця, відповідальне професійне навчання, щоденне вдосконалення за фахом та, безумовно, любов до творчості.

На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію манікюрника здобула переселенка з Херсонщини, а нині мешканка с. Бариш (Бучаччина) Чортківського району Тернопільщини, Христина Антіпова.

За майже 4 місяці 22-річна безробітна, скерована місцевою філією обласного центру зайнятості, отримала нові професійні знання, навички, вміння, пройшла виробничу практику на базі роботодавця – партнера закладу освіти.

«Охайні руки, здорові, красиві нігті клієнтів – головне завдання професійних манікюрників. Майстри завжди працюють із сучасними матеріалами, відслідковують тенденції ринку, експериментують та пропонують цікаві рішення малюнків. Цьогоріч важкі події в Україні не могли не позначитися і на малому та середньому бізнесі. Нігтьова індустрія на своєму маленькому «фронті» здобуває свої перемоги, крокує в ногу із часом та віддзеркалює настрої: стриманий мінімалізм, «піксельна» палітра, велюровий приглушений тон або ж навпаки – життєствердні орнаменти, яскраві ідеї, світлі відтінки та зручні форми», – розповідають майстри ЦПТО.

З питань направлення на професійне навчання звертайтеся у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646 або у відділ організації профнавчання Тернопільського обласного центру зайнятості за тел. (0352) 52-55-57.

Перейти до панелі інструментів