20.04.2024
Новини Промо

Вивчаємо англійську мову з дитиною: мотивуємо, не змушуємо

З якого віку дитині починати вивчення іноземної мови? Скільки часу приділяти урокам, аби учень не втомлювався і чим мотивувати? Ці питання рано чи пізно постають перед батьками, які хочуть бачити свою дитину успішною. Зараз є безліч способів вивчення. Та єдине, у чому сходяться фахівці, дитину треба зацікавити, дати можливість засвоїти нову інформацію у доступному і навіть веселому форматі. Впевненого спілкування із носіями мови без примусу можна досягнути у курсах вивчення англійської Allright.

Як зацікавити дитину іноземною мовою

Для початку розкажіть про можливість захопливих подорожей, які чекають на вашу малечу. Поясніть, що для цього необхідно спілкуватися іноземною мовою. З’ясуйте, про що дитина хотіла б поспілкуватися, коли зустріла б іноземця.

У подорожах намагайтеся мотивувати дитину знайомитись та спілкуватися з ровесниками, просіть запитати щось у готелі або дорогу в місцевих мешканців. Разом можете дивитися фільми та мультфільми в оригіналі. Нехай це буде традицією вихідного дня.

Який вік найвдаліший для початку вивчення англійської мови

Педагоги та психологи рекомендують віддавати дитину безпосередньо на курси з 5-6 років. Тоді дитина вже може більше концентруватися і не вимагає постійної уваги батьків.

Існують і курси для найменших діток, англійську вони вчать разом із батьками та викладачем. В Allright малечу починають навчати з 3 років. Також можна знайти приватні дитячі садки, де проводять заняття з англійської або працюють повністю англомовні викладачі.

Залежно від сприйняття дитини можна вибирати форму та тривалість занять. Головне – не змушувати малюка силою та вчитися в ігровій формі.

Чим мотивувати підлітка

Викладання англійської мови для дітей старшої школи не дуже відрізняється від молодших учнів. Але є одна відмінність. Зацікавленість може бути дуже високою, коли підліток уже розуміє, що йому потрібно в житті, куди він хоче вступати і навіщо вивчати іноземну. Складніше працювати з мотивацією підлітків, які прогаяли момент, коли достатньо було актуального заняття, щоб залучити їх до процесу. Тут потрібно більше попрацювати та обрати такі курси та групу, де учні мотивуватимуть себе самі.

Також у підлітків може бути перевантажений графік та акценти на інших предметах. Спробуйте разом з дитиною вибрати максимально цікаві курси англійської, щоб вона сама виявляла ініціативу. Розгляньте онлайн-формат занять. Так ви трохи розвантажите насичений графік та звільните трохи часу на самопідготовку та відпочинок.

Прислухайтеся до побажань та завжди ведіть діалог зі школярем старших класів, знайдіть варіант, який підійде всім.

Курси чи репетитор: що краще

Заняття з репетитором, коли дитина цілу годину займається з викладачем і безперервно вчиться, – це не дуже весело та мотивуюче. Діти від таких занять більше втомлюються та не виявляють інтересу. Адже вони нагадують шкільні уроки.

Але якщо є потреба займатися за специфічною темою, підібрати індивідуальний темп, у таких випадках репетитор може бути чудовим варіантом. Але все ж таки він більше підійде для старшокласників перед вступом до вишу або переїздом за кордон і коштуватиме рази дорожче.

На хороших курсах вся інформація подається максимально просто, а практика проходить в інтерактивній ігровій формі. Займаючись на курсах, дитина вивчатиме англійську, випереджаючи ровесників, знаходитиме спільні цікаві теми, обговорюватиме актуальні тренди і просто добре проводитиме час.

На курсах дітей вчать користуватися іноземною в будь-яких ситуаціях, розуміти одне одного та пояснювати різні речі.

Викладач допоможе поставити правильну мову, виправити помилки та організує процес, де всім буде комфортно.

Спосіб вивчення англійської мови дитиною – процес індивідуальний. Правильно організувавши його, підлаштувавши під потреби та інтереси дитини, ви дасте їй хороший старт у майбутнє.

Перейти до панелі інструментів