29.03.2024
Новини

У Кременецькій опорній лікарні призначили нового директора

У КНП “Кременецька опорна лікарня” призначили нового директора. Керівником медзакладу стала 47-річна Оксана Капелусь. Раніше її обрали переможницею конкурсу на посаду директора. 

Відповідне рішення прийняли на 27-ій сесії VIII скликання. Кандидатуру Оксани Капелусь підтримали 18 з 24 депутатів, які були присутніми на засіданні. Четверо обранців висловилися проти, двоє – утрималися.

Не обійшлося під час обговорення питання, яке тривало понад годину, й без суперечок. Дехто із депутатів Кременецької міської ради мав питання до кандидатки на посаду директора лікарні, конкурсної комісії та міського голови.

Свою позицію щодо ситуації, яка складається навколо лікарні та потребує невідкладної розв’язки висловив й депутат Тернопільської обласної ради Денис Милий.

“Ситуація у Кременецькій лікарні зараз дуже складна. Є людина, яка пройшла конкурс і яку ви зараз можете затвердити керівником і розділити відповідальність за подальший стан лікарні. Раніше була ситуація, коли мешканці Кременеччини просто боялися йти до свого медзакладу. І депутати прийняли майже одноголосно вольове рішення – далі так тривати не може. Тож зараз дозвольте людині взяти на себе відповідальність і покращити справи у медицині громади”, – зазначив Денис Милий.

Нагадаємо, раніше Оксана Капелусь була директоркою комунального закладу “Центр надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради”. Отримавши підтвердження результатів конкурсу на сьогоднішній сесії, укладе контракт з Кременецькою міською радою на три роки. Контракт з попереднім керівником лікарні Палом Кисілем достроково розірвали у серпні. Дотепер обов’язки директора виконував хірург-травматолог Юрій Шаюк.

Перейти до панелі інструментів