18.04.2024
Новини

На “Бамі” світла нема ще з ночі, а центр – в ілюмінаціях: тернополяни масово обурюються

Мешканці Тернополя масово скаржаться у соцмережах на несправедливість. Зокрема, у деяких мікрорайонах міста немає подачі електроенергії ще з минулої ночі або ранку. Тим часом у Центрі зовсім не економлять електроенергію – все світиться, як новорічна ялинка.

Міський голова Тернополя Сергій Надал пояснює, що “вимкнення світла не залежить ні від мене, ні від міської ради. Графіки енергетики давали, але ви вже самі переконалися, що через нові обстріли вони не діють. Обленерго отримує вказівку від диспетчера «Укренерго» і миттєво вимикає електроенергію. Скажу більше. Ми маємо бути готові, що такі вимкнення будуть частішими і тривалими в часі. Ви розумієте, чому російські терористи це роблять. Але їм не вдасться зламати українців і Україну”.

“Всі розуміють ситуацію…. Але якось справедливіше вимикайте….
Бо виходе так, що одні райони по 12 і більше годин без світла, а інші взагалі не вимикалися або лише на годинку пів…..
….. поясніть таке – центр весь світиться, в будинках є світло, мерія, фонарі, прожектрри вітрини, бари, театр і т д і т п… А Аляска світла нема вже 12 годин….”, – пише Наталя Синявська до міського голови.

“Всі ми згодні і розуміємо ситуацію, але ви як мер нашої громади маєте подбати , щоб відключення електроенергії були балансовані. Одні люди по 12 годин без світла, а інші 2-3 години…Тому звичайно обурення людей є зрозуміле”, – зазначає Тетяна.

“Ми всі готові, що будуть відключення бо така зараз ситуація, але не так, що в когось цілий день є світло і ніразу не відключали,а в інших від 5 ринку як нестало то так і дотепер нема.😠😠😠
Якось треба рівномірно розподіляти час”, – обурюється Ліна Ташматова-Берчун.
Також тернополяни обурюються, що незважаючи на аварійні вимкнення світла майже у всьому Тернополі, по місту все ще курсують тролейбуси, які можна замінити на дизельний транспорт.
Фото ілюстративне
Перейти до панелі інструментів