18.04.2024
Новини

На Тернопільщині знайшли поховання скіфського періоду

У Шумській громаді знайшли поховання скіфського періоду. Останки були у кам’яній скрині, – розповідають у Тернопільському обласному центрі охорони пам’яток культурної спадщини.

Днями Тернопільським обласним центром охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини (Марина Ягодинська, Сергій Грабовий, Володимир Салук) проведені термінові охоронні розкопки на земельній ділянці у селі Угорськ, що належить до Шумської громади Тернопільської області.

Після проведених робіт під керівництвом Марини Ягодинської (директорки Центру, археолога, к.і.н.) було виявлено, що останки похованої особи розміщувалися в умовній кам’яній «скрині», скоріш за все у випростаному положенні (більша частина поховання була зруйнована). Дослідниця відносить знахідку до могилянської групи скіфського часу (VІІ-VІ ст. до н.е.).

“Виявлені останки ексгумовані та будуть в подальшому ретельніше досліджені. Ми вдячні голові Шумської територіальної громади Вадиму Боярському, діловоду села Угорськ Оксані Таращук та господині городу, де було знайдено поховання, Надії Тимощук за своєчасне інформування про знахідку та допомогу у дослідженні.

Окремо хочемо подякувати за проведення земляних робіт добровільним помічникам – Володимиру Марценюку, Олександру Марковцію та Ігорю Боярчуку”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів