20.04.2024
Новини

Високий паркан та обов’язково паспорт об’єкту: у Тернополі затвердили правила будівництва

Небезпека на будівництві

У Тернополі затвердили доповнені Правила благоустрою Тернопільської міської територіальної громади. Зокрема, доповнили вимоги щодо впорядкування будівельних майданчиків під час проведення будівельних робіт.

“Йдеться про дотримання Правил благоустрою саме забудовниками в частині огородження, наявності інформаційного стенда про об’єкт будівництва та початок проведення будівельних робіт, заборони вивезення будівельного сміття тощо. Відтак, відповідальність за це несе суб’єкт господарювання, що здійснює будівництво. Раніше цей пункт не був прописаний у правилах», – йдеться у повідомленні міського голови Сергія Надала під час 19-ї позачергової сесії Тернопільської міської ради.

Зокрема, тепер за правилами організацією, яка здійснює будівництво, потрібно:

  1. влаштувати суцільний, непроглядний сірий паркан по усьому периметру будівельного майжанчика з обов’язковим встановленням інформаційного стенду;
  2. встановити огорожу, що прилягає до місць проходу людей за межами будмайданчика. Її висота має мати 2 метри. Обов’язкова вимога – облаштування суцільного захисного козирка із несучою здатністю витримувати сніг і навантаження від падіння дрібних предметів;
  3. ліквідовувати вуличні надписи на парканах та оголошення, що розклеюють на огорожі будмайданчика.

Нагадуємо, що  в одному із старовинних будинків, що на вулиці Франка, 20, хтось вирішив добудувати собі третій поверхУ зв’язку з тим, що добудова третього поверху явно незаконна, народний депутат України Ігор Василів надіслав у Тернопільську міську раду депутатське звернення щодо питання надання дозвільних документів на будівництво.

У ТМР відповіли на звернення, що про добудову нічого не чули:

“В управлінні містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради не зареєстровано містобудівні умови та обмеження на об’єкт за вулицею Франка, 20”.

Перейти до панелі інструментів