28.03.2024
Новини

У Кременці підприємець подарував дитині-сироті квартиру у новобудові за 18 тис доларів

Олександр Горобець

Віра без добрих справ – мертва, вчить нас церква. І, тим часом, доки одні хизуються найменшими проявами благодійності, інші роблять великі добрі справи, про які майже ніхто не знає. Учора, 13 листопада, українські християни єдналися у молитві за сиріт. А кременецький підприємець-забудовник Олександр Горобець, маючи таку можливість, вирішив лише молитвою не обмежуватися.

Ідея виникла майже півроку тому. Молодий успішний підприємець хотів зробити гарну справу для свого міста. Тож, на одній з сесій міської ради депутати з міжфракційного об’єднання “Наша Кременеччина” запропонували, аби він купив, як благодійний внесок квартиру. Цю ідею підтримав і міський голова Кременця Андрій Смаглюк. Після цього Олександра запросили на засідання комісії у справах дітей, де він запевнив, що безкоштовне житло для дитини-сироти буде.

було багато скептиків,

але документи на квартиру уже є

Попри те, що було багато скептиків, які спочатку не повірили слову підприємця, документи на квартиру уже є. А депутат міської ради, редактор районного радіомовлення Зоя Карп`юк показала, що це реальність.

“Сьогодні на обліку Служби у справах дітей Кременецької міської ради перебуває 12 дітей-сиріт, 77 дітей позбавлених батьківського піклування, 30 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Ми опікуємося цими дітьми як можемо, – розповіла “Терміново” начальник Служби Галина Мельник. – На квартирній черзі перебуває 55 дітей-сиріт (враховуючи й тих, хто, які досягли повноліття). Минулого року за рахунок державної субвенції купили три квартири. Цього року коштів не виділили. Тож вчинок пана Олександра дуже благородний.

Молода жінка, яка отримала безкоштовне житло, зараз у центрі “Відкрите серце”

Дитина позбавлена батьківського піклування (статус прирівнюється до дитина-сирота), яка отримала безкоштовне житло Надія Семенець уже й сама молода матуся. У 17 років вона народила дитину, зараз дівчинці рік. Вийшовши з пологового, молода жінка не мала куди піти. Тож ми влаштували її у реабілітаційний центр для матерів з дітьми “Відкрите серце” у с. Озерна. Незабаром вона переїде у власне житло. Було багато скептиків, які не вірили у реальне втілення цієї ідеї. Але у нас в руках уже є документи на квартиру”, – каже Галина Мельник.

Ми поспілкувалися з Олександром Горобцем, він показав квартиру, у якій, сподівається підприємець, ще до Нового року оселиться Надія з донечкою.

На місто має бути благодійна участь від забудовників, я розумію, що це правильно

Олександр Горобець

“Був варіант здійснити перерахунок коштів безпосередньо на міську раду, там би їх розподілили за першочерговими потребами. Проте, порадившись з депутатами та з Галиною Степанівною, ми вирішили, що благодійність у вигляді квартири для дитини-сироти буде кориснішою, – каже Олександр. – Зараз будинок закінчений, завершуємо зовнішні роботи. Квартиру Надія отримає з повним ремонтом. Ми все підготуємо, аби дівчина в’їхала і могла проживати тут з дитинкою. Така квартира з ремонтом буде вартувати 17-18 тис доларів. На місто має бути якась благодійна участь від забудовників. Я розумію, що це правильно”, – каже Олександр Горобець.

Квартира, у якій невдовзі оселиться Надія Семенець з маленькою донечкою, невеличка – трохи більше 25 м кв., але дуже світла і затишна, з панорамними вікнами. Там встановлять сучасні керамічні панелі для обігріву, опалення якими є дуже економним.

Ніхто не знає, як складеться життя Надії Семенець, яке лише починається. Але, попри все, що довелося пережити молодій мамі, їй зустрілися чудові люди і кременчанка отримала гарний старт – власний дім.

 

 

Перейти до панелі інструментів