28.03.2024
Новини Скандал

Тернопільська міська рада вимагає у прокуратури спростування та вибачення

Спростування інформації від прокуратури та вибачення в медійному просторі за безпідставні звинувачення вимагає Тернопільська міська рада. Раніше “Терміново” розповідало про конфлікт навколо парку “Загребелля”. Цього разу йдеться про землі гідрологічного заказника, яким, як повідомляє прокуратура, розпоряджалася міська рада незаконно.

“Тернопільська окружна прокуратура продовжує демонструвати свою некомпетентність та недолугість. Цього разу ідеться про землі гідрологічного заказника, яким, як пише сайт прокуратури, розпоряджалася міська рада незаконно. Та у цьому випадку прокуратура лише показує незнання суті питання.

Земельна ділянка, про яку йдеться у публікації, сформована як об’єкт цивільних прав та зареєстрована у Державному земельному кадастрі у 2019 році внаслідок проведеної Держгеокадастром інвентаризації земель сільськогосподарського призначення. А у грудні 2021 року, у встановленому законом порядку, наказом Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області вказану земельну ділянку, разом із іншими земельними ділянками, передано із земель державної власності у комунальну власність як землі сільськогосподарського призначення.

Незважаючи на презумпцію правомірності наказу Держгеокадастру «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність» та рішення Тернопільської міської ради «Про погодження прийняття в комунальну власність земельних ділянок Тернопільської міської територіальної громади», які прийняті на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», прокуратура в публічній площині звинувачує міську раду в неправомірних діях, при цьому не аналізуючи законодавчі акти та позицію державних органів, чим засвідчує свої непрофесійні дії.

Слід звернути увагу, що прокурор подав позов в інтересах держави в особі Тернопільської обласної державної адміністрації, яка набула статусу позивача у справі. Ця обставина також вказує на некомпетентність, оскільки, Тернопільська військова державна адміністрація листом у серпні 2022 року повідомила Тернопільську окружну прокуратуру про те, що адміністрація не має підстав для повернення земельних ділянок з комунальної власності у державну в судовому порядку”, – йдеться у повідомленні.

 

Перейти до панелі інструментів