29.03.2024
Новини

Яйця – по 9, сало – по 280: ціни на тернопільському ринку вражають

Продукти харчування почали стрімко дорожчати ще влітку. А восени досягли, здається, своєї найвищої вартості. Зокрема, ціни на гречку, сіль, яйця зросли майже вдвічі. Разом з тим, м’ясо подорожчало не так відчутно – за 1 кг свинячої шинки потрібно викласти приблизно 150 грн, шматок полядвиці вагою в 1 кг коштує 180-200 грн.

Та найдорожчим виявилось сало. Сьогодні це просто делікатес якийсь! 1 кг сала на тернопільському ринку вартує від 230 грн. Деколи цінники підвищують аж до 280 грн за кг. Наприклад, в цьому оголошенні в одній з теребовлянських груп.

Прочитавши коментарі під дописом, можна добряче насміятись:

  • “А скільки орків та свиня з”їла?”,
  • “Мудро сказано!!! Вони в сосну вдарились нехай самі їдять сало за таку ціну!!!”,
  • “Тут один варіант: свиня їла одне золото…”
  • “Де такі ціни є,це космос”,
  • “Що, світ з розуму зійшов?”,
  • “Сало дороге тому, що свинку дуже любили, годували,😊 а потім вона виросла і її зробили харакірі😜 і щоб якось ту любов компенсувати вирішили дорого продати, але лиш сало бо м’ясо і самим треба”.

Та, з іншого боку, це не смішно. Адже доходи українців через війну різко впали, багато людей опинилися без роботи. Чим платити за такі “делікатеси”?

І навіть звичні для нас продукти стали для багатьох просто недосяжними. Десяток домашніх яєць можна купити на ринку за 80-90 грн. Овочі теж дуже дорогі: морква – 23 грн, цибуля – 27-30.

За прогнозом НБУ, ціни на необроблені продукти до кінця року зростуть на 50%. З наступного року, як очікується, ціни не будуть так різко рости через відновлення логістичних і технологічних ланцюжків.

Перейти до панелі інструментів