29.03.2024
Новини

У Чорткові відновлюють старовинні двері

Доки у Тернополі демонтовують старовинні двері і замінюють їх на скло і пластик, у Чорткові шукають реставраторів, аби зберегти древні дерев’яні двері у кількох будівлях. 

“Шукаємо професійних реставраторів дерев’яних дверей, справжніх фанатів своєї справи, які готові взятись за роботу з відновлення двох об’єктів: бокових дверей будівлі суду у Чорткові (вул. Ст. Бандери, 13) та головних дверей управління поліції охорони (вул. Горбачевського, 3).

Також запрошуємо місцевих підприємців долучитись до збереження історичних та туристичних «родзинок» нашого 500-літнього Чорткова.

Чортків вже має приклад успішної історії, коли краєзнавці, підприємці, меценати об’єднались задля спільної доброї справи – відновлення пам’яток архітектури. Зокрема на ідеї відновлення погруддя легендарної Пауліни Клопцицьової наполягав краєзнавець Петро Федоришин. Відтак вдалось знайти меценатів, за кошти яких реставраційні роботи тривають. Частину грошей дав підприємець Ярослав Угляр, іншу частку – меценат із Чорткова, який побажав залишитись неназваним”, – розповідають у Чортківській міській раді.

Перейти до панелі інструментів