28.03.2024
Новини

Всесвітньо відома спортсменка з Тернополя балотується одразу на дві керівні посади в українському спорті

Українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України, чемпіонка Олімпійських ігор Олена Білосюк (Підгрушна) балотується одразу на дві керівні посади в українському спорті. Як повідомляють в Українському біатлоні, всесвітньо відома спортсменка є одним з трьох претендентів на посаду керівника ФБУ та водночас її кандидатуру висунули на вибори президента НОК України. 

“Напередодні звітно-виборчої Конференції Федерації біатлону України, що відбудеться 14 листопада, стало відомо про третю кандидатуру, яка братиме участь у голосуванні під час виборів президента федерації.

Відділення біатлону комунальної установи Тернопільської обласної Ради “Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту” висунуло капітана жіночої збірної України Олену Білосюк кандидатом у президенти ФБУ. Олена стала третім претендентом на те, аби очолити український біатлон, після капітана чоловічої збірної Дмитра Підручного та народного депутата України Івана Крулька.

Висунення кандидатур можливе попередньо не менш ніж за сім днів до проведення Конференції, або вже безпосередньо на самій Конференції, за згоди її делегатів.

Водночас стало відомо, що Тернопільський осередок НОК України також висунув кандидатуру Олени Білосюк на виборах президента НОК України, які відбудуться 17 листопада. Там, крім Білосюк, змагатись за посаду будуть Жан Беленюк, Вадим Гутцайт та Ігор Малинський”, – зазначають у повідомленні.

Раніше “Терміново” повідомляло, що відомий тернопільський біатлоніст може стати президентом Федерації біатлону України.

Перейти до панелі інструментів