18.04.2024
Новини

Затримали “анонімного терориста”, який “замінував” два готелі у Кременці

Правоохоронці затримали «анонімного терориста», який 21 жовтня повідомив про встановлення «вибухових пристроїв» у двох готелях Кременця. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. Зловмисником виявився 25-річний тернополянин. Його перевіряють щодо співпраці з представниками країни агресора. 

Того дня приміщення та прилеглу територію обстежували вибухотехніки та спецслужби. Жодних небезпечних предметів вони не виявили.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу «мінера». Ним виявився 25-річний житель Тернопільського району. Він повідомляв про «замінування» з телефону знайомої.

За фактом неправдивого повідомлення про мінування розпочато кримінальне провадження відповідно до статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення фігуранту підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Силовики кажуть, що така умисно-підривна діяльність під час війни могла завдати значної шкоди, відволікаючи правоохоронців від протидії реальним і потенційним загрозам.

Заходи із викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ та Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, останнім часом до поліції Тернопільщини все частіше надходять повідомлення про мінування різних споруд. Жодне з них досі, на щастя, не підтвердилося.

Перейти до панелі інструментів