27.04.2024
Новини

Зірвав і порвав прапор України: ланівчанину загрожує до трьох років в’язниці за наругу над державним символом

До трьох років в’язниці загрожує 62-річному лінівчанину. Зловмисник зірвав і порвав державний прапор України. Його дії зафіксувала камера відеоспостереження. Тож особу порушника вдалося невдовзі встановити, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

“Наруга над державними символами” – за статтею 338 Кримінального кодексу України відповідатиме житель Лановеччини. Порушника зафіксувала камера відеоспостереження, відео поділилися у соцмережах місцеві мешканці. Чоловік, проходячи повз державний символ, зірвав його, порвав і пішов далі.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники відділення поліції №2 м. Ланівці встановили особу невідомого і його місцеперебування. Це – місцевий мешканець 1960 року народження. На момент злочину він був дуже п’яний. Коли до нього прийшли правоохоронці, зізнався у скоєному. Свій вчинок пояснив тим, що йому не сподобалося, що неподалік аптеки в Ланівцях висів обтріпаний прапор.

Виправити ситуацію вирішив самостійно і саме за це постане перед судом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Перейти до панелі інструментів