19.04.2024
Новини Промо

Як повернути нормальний сон?

Міцний сон відіграє важливу роль для фізичного та емоційного стану людини. Тому потрібно налагодити свій режим таким чином, щоб ви могли повноцінно відпочивати. Адже в нічний час запускаються зовсім інші процеси, ніж вдень, і при цьому багато органів теж відпочивають.

Достатня тривалість сну надає ряд позитивних впливів на організм:

  • вночі знижується кров’яний тиск;
  • зміцнюється імунітет. Це особливо важливо в холодну пору року;
  • людина протягом дня більш активна, якщо вона повноцінно відпочила вночі;
  • повноцінний відпочинок допомагає краще контролювати свою вагу;
  • покращується уважність, легше запам’ятовуватиме інформацію. Це і для навчання важливе, і для роботи.

Сьогодні є велика кількість препаратів, які допомагають легше та міцніше заснути. Адже через стрес, перевтома можуть початися проблеми зі сном. Можна, можливо замовити ліки онлайн – це дуже зручна послуга.

Прості поради, які допоможуть покращити свій сон

Є натуральні заспокійливі засоби, які допомагають розслабитися та швидко заснути. Але важливо, щоб їх призначив ваш лікар. Також є прості поради, які можуть покращити нічний сон:

  • сонячне світло важливе для нашого організму – особливо багато його потрібно отримувати саме вранці. Так налагоджується біологічний годинник – організм звикає, і з настанням темряви ви захочете спати;
  • фізичне навантаження також дуже важливе. Необхідно включити у свій день фізичні вправи. Але не потрібно займатися спортом перед сном – припиняти заняття потрібно як мінімум за три години до сну;
  • перед сном не потрібно довго сидіти в телефоні або комп’ютері. Якщо це неможливо, потрібно хоча б зменшити яскравість екрана. Адже яскраве світло змушує організм не спати;
  • перед сном не варто пити напої з кофеїном, який бадьорить. Також не варто вечеряти надто пізно – всі сили організму будуть спрямовані на перетравлення їжі, а тому і сон може не прийти. Якщо ж пощастить заснути, вранці можна зіткнутися з поганим самопочуттям через те, що їжа не вдалася перетравитись.

У спальні має бути розслаблююча та затишна атмосфера, а тому оточіть себе такими речами, які налаштовуватимуть на розслаблення та відпочинок. Також вибирайте штори, які не пропускають світло.

Після консультації з лікарем, вам можуть бути призначені таблетки для сну, якщо інші методи не працюють. Не варто недооцінювати проблему поганого нічного сну, адже це може призвести до низки негативних наслідків для всього організму.

Перейти до панелі інструментів