16.04.2024
Новини Промо

Працівники DELTA FOOD про роботу на заводі та пів року життя на Тернопільщині: «Ми залишили в Гуляйполі все. Але Західна Україна сподобалася нам ставленням до переселенців, їх тут розуміють»

Вже понад 6 місяців один із заводів запорізької продовольчої компанії DELTA FOOD працює на новому місці. Підприємство з Гуляйполя у зв’язку з бойовими діями терміново дислокалізувалося на захід України, до гостинної Тернопільщини. Та компанія не лише вивезла сучасне устаткування, а й подбала про найцінніше – своїх співробітників. Керівництво запропонувало усім охочим жити й працювати в безпеці, створивши для цього належні умови.

«Ми запропонували нашим робітникам можливість переїзду, одразу знайшли гуртожиток, винайняли цілий блок. Але кожен вирішував, чи їхати, сам, з огляду на сім’ю, нерухомість, дім. Для багатьох це було складним рішенням. Зараз на Тернопільщині працює до 20 релокованих співробітників», – ділиться виконавчий директор DELTA FOOD Тарас Кутко.

Спочатку до Тернополя були делеговані головні спеціалісти, інженери, технологи, які мали розвідати ґрунт, вивчити, чи підходить для виробництва нове місце колишній цех з виготовлення ковбас. Потім поїхали фахівці, що монтували в орендованому приміщенні обладнання, адже компанія забезпечувала переїзд власними силами. «Єдине – ми винайняли будівельників, з того ж Гуляйполя, які й до сьогодні працюють на новому заводі: зводять технічні приміщення, роздягальні – те, чого не вистачає для повноцінного функціонування підприємства», – додає пан Тарас.

 А ось, що розповідає про переїзд із Запоріжжя головний інженер Олександр, який працює в компанії вже понад 5 років: 

«Ми поїхали запускати виробництво. Вагань, чи варто переїжджати разом із компанією, у мене не було. Я вирушив до Тернополя разом з технічним директором. Спочатку перед нами постала проблема відсутності житла, адже це був початок березня, коли люди масово виїжджали зі східних і північних областей у західні. Навіть у готелі було складно знайти місце. Нам тоді дуже допоміг голова громади Велика Березовиця.

День за днем ми працювали, аби скоріше відновити виробництво вже на Тернопільщині. Поступово прибувало обладнання, приїжджали працівники. Розпочався монтаж, а невдовзі й запуск. Перший продукт нам вдалося запустити вже у травні».

Комірник з Гуляйполя Віктор через напружену ситуацію в Запорізькій області раніше покинув рідний дім і перебрався з родиною до Хмельницького – там в нього живе молодший син. 

Коли ж адміністрація компанії спитала, чи зголоситься він переїхати до Тернополя, щоб продовжити працювати в DELTA FOOD, чоловік завважив: «А чом би й ні? Мені на цій роботі все знайомо. На новому місці треба запустити виробництво, і я знаю, як це зробити». 

Спочатку Віктор працював на посаді начальника лінії розливу соняшникової олії, а зараз – комірником. До його обов’язків входить зберігання, облік і розміщення запчастин та інвентарю на складі, їх приймання та видача. Працює Віктор у денну зміну, з 8-ї до 17-ї.

«Підприємству надали приміщення з голими стінами, там нічого не було. Потрібно було все починати з нуля, проводити всі комунікації. Але вже 19 березня я вийшов на роботу», – згадує пан Віктор.

Спочатку він разом із сім’єю жив у гуртожитку, який надала компанія, а пізніше перебрався на орендовану квартиру. «Ми добре облаштувалися у Тернополі, син також знайшов роботу. Нам подобається це місто», – зазначає комірник.

Його думку поділяє і пан Олександр. На питання, як він влаштувався на Тернопільщині, відповідає коротко: «Мені добре тут, хоч вдома й краще. Але я вдячний підприємству за підтримку, можливість жити у безпеці та мати стабільну роботу».

А своєю роботою працівники DELTA FOOD дійсно дорожать, поділяючи цінності компанії. «Ми виробляємо якісний продукт, яким можна пишатися, – зазначає Віктор. – Особисто я купляю додому все, що ми виробляємо, та й друзям рекомендую. Чому? Бо я працюю і бачу всі процеси, починаючи від приймання сировини й закінчуючи випуском готової продукції».

Перейти до панелі інструментів