24.04.2024
Новини

Дач не буде? Прокуратура не дозволила забудувати залишки набережної Тернопільського ставу

Поблизу “Водної арени” залишилась ще невелика частина набережної Тернопільського ставу, яку поки що не забудували – всього 4 гектари. Проте організація “ЖБК “ЛОКАЦІЯ+”, яка зареєстрована за юридичною адресою м. Тернопіль, вул. Вільхова, планує забудувати прибережну смугу Тернопільського ставу на території Білецької сільської ради.

Тернопільська обласна прокуратура подала скаргу в апеляційний суд, який скасував рішення Тернопільського окружного адміністративного суду щодо затвердження детального плану для індивідуального дачного будівництва.

Ця ділянка знаходиться в межах території регіонального ландшафтного парку “Загребелля”, тому жодного “індивідуального дачного будівництва” тут бути не може.

У прокуратурі повідомляють, що Білецька сільська рада на сесії не затвердила плану території для індивідуального дачного будівництва у рекреаційній зоні. Проте кооператив звернувся до суду, щоб останній зобов’язав сільську раду прийняти рішення на його користь. Суд задовільнив його прохання.

“Позаяк відповідне рішення було прийняте судом, прокуратура подала апеляційну скаргу на захист інтересів держави з метою не допустити легітимізації плану забудови зони навколо Тернопільського ставу. Орган місцевого самоврядування теж подав апеляцію, заперечуючи проти участі прокуратури у цій справі.

Оскільки орган місцевого самоврядування знову повернеться до питання затвердження детального плану земельної ділянки для індивідуального дачного будівництва кооперативом, прокуратура й надалі вивчатиме такі рішення  з метою недопущення незаконного будівництва в рекреаційній зоні”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів