28.03.2024
Новини

У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і утік

На Тернопільщині двічі за день зупиняли одного водія. Чоловік сів за кермо нетверезим, а також скоїв ДТП, пошкодивши чуже авто. Першого разу до патрульних звернувся власник машини, яку зачепили на одній з вулиць Тернополя. Патрульні прибули на місце, аби розібратися в ситуації, – повідомляють у патрульній поліції Тернопільщини. 

Заявник розповів, що залишив свій автомобіль BMW припаркований у дворі будинку, а коли зранку прийшов до автівки, то виявив суттєві пошкодження та залишки червоної фарби, ймовірно, від транспортного засобу правопорушника.

Інспектори прибули за вказаною адресою, відібрали у заявника пояснення, склали схему ДТП та розпочали пошуки порушника.

За лічені хвилини, заявник повторно звернувся на спецлінію 102 та повідомив, що винуватець автопригоди повернувся на місце події на автомобілі Hyundai червоного кольору, який має характерні пошкодження. Водій має явні ознаки сп’яніння.

Поліцейські негайно повернулися на місце події, поспілкувалися з ймовірним правопорушником та виявили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік розповів, що вживав алкоголь вже після вчинення ДТП і більше за кермо вже не сідав. Останній категорично відмовився проходити обстеження на стан сп’яніння.

Патрульні склали на водія протоколи за двома статтями, ст. 124 та ст. 122-4 та відсторонили чоловіка від керування автомобілем.

Та попри це, водій знову сів за кермо пошкодженого автомобіля та продовжив рух.
За порушення ПДР, його повторно зупинили патрульні на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине. Інспектори запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці чи у найближчому медичному закладі, на що останній категорично відмовився.

Поліцейські склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) та знову відсторонили чоловіка від керування автомобілем. Цього разу, за ним приїхав тверезий водій. Складені на горе-водія адмінматеріали патрульні направлять до суду.

Перейти до панелі інструментів