29.03.2024
Новини

“Це ніяка не економія”: тернополяни вимагають у мера увімкнути опалення

Учора, 20 жовтня, міський голова Тернополя опублікував на своїй фейсбук-сторінці інформацію про те, що осінні канікули для тернопільських школярів розпочнуться на тиждень пізніше, ніж планувалося, – 31 жовтня. Під дописом тернополяни залишили майже три сотні коментарів. Більшість з них стосуються правильності/неправильності цього рішення, а також того, що у Тернополі необхідно увімкнути централізоване опалення.

“Пане мер, ви економите на наших дітях, совісті нема. Майте розум, спершу опалення включіть. В садочках і в школах холодно як “в псярні” Всі публічні звернення батьків щодо вищезазначеного питання категорично проігноровані … Цікаво, чи на сьогоднішній день в приміщеннях міської ради теж така холодіна? Чи на собі зекономити зась?” – пише Ольга Ярославівна.

“Включіть опалення в садочках!!!! Не економте на дітях, їм холодно, вони мерзнуть і хворіють(((“, – Юлія Заяць.

І таких коментарів безліч.

На це міський голова Тернополя відповідає наступним чином: “Розумію Ваше невдоволення. Це неприємно. В країні війна, ситуація непередбачувана. Мусимо економити енергоносії. Ми обов’язково подолаємо цей важкий період”. 

Але проблема навіть не в цьому. Посилаючись на “економію”, мерія не звертає увагу на те, що у садочках/школах температура повітря знизилася до 14 градусів. Діти та вчителі, вихователі, масово вмикають обігрівачі, щоб не замерзнути. Зважаючи на те, що “Укренерго” просить обмежити споживання електроенергії, у Києві 20 жовтня увімкнули централізоване опалення. Міська влада Києва сподівається, що централізоване опалення допоможе економити електроенергію – щоб киянам не доводилося вмикати обігрівачі. То чому у Києві дбають про енергосистему України, а у Тернополі позиція міської влади діаметрально протилежна?

Додамо ще той факт, що влада Тернополя постійно наголошує на тому, що сім котелень міста переведені зі споживання газу на торф. Отже, залучаючи у систему теплопостачання “Файного міста” багатомільйонні інвестиції, населення все одно мерзне. А електрики використовується все більше і більше. То яка це економія?

І традиційна “вишенька на торті”. Поки у Тернополі вимкнене вуличне освітлення, що створює надзвичайну небезпеку для пішоходів, деякі підприємці живуть у власній реальності. Працюють будівництва – свердлять, ріжуть тощо…

Наприклад, вчора Тернополяни звернули увагу, що ТЦ “Епіцентр” освітлює свій магазин і парковку.

На вул. Бережанській “церква у власній реальності”, як написав Святослав Журовський.

І схожі проблеми є по всій Тернопільщині. Зокрема,  автозаправки, СТО, світяться вночі. Також Почаївська Лавра вночі світиться не лише на весь Почаїв – її видно з найвищої точки Кременця – з гори Бони.

Перейти до панелі інструментів