29.03.2024
Новини

Хто стане новим директором Кременецької лікарні?

Здавалося б, історія, яка тягнеться з КНП “Кременецька опорна лікарня” ледве не рік, уже підходить до логічного завершення. А точніше – до початку. Термін подачі документів на розгляд конкурсної комісії завершено. Незабаром мали б обрати нового директора одного з найбільших медзакладів Тернопільщини.

Та, коли стало відомо про ймовірних кандидатів, знову виникли суперечки. Найперше, що не зовсім влаштовує кременчан – це те, що обидва кандидати не місцеві. Є ще низка зауважень, але наразі їх офіційно не обговорюють.

Один з кандидатів на посаду директора Кременецької опорної лікарні – Володимир Михайлович Курило. З вересня 2014 року очолював Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. Раніше також займав цю посаду – у 2005 році.

Володимир Курило народився 2 липня 1961 року в с. Травневе Збаразького району. В 1986 році закінчив Тернопільський державний медичний інститут.

Працював заступником головного лікаря Лановецької центральної районної лікарні.
У 2005 році призначений на посаду керівника управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

Був заступником головного лікаря “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

Ще одна претендентка на посаду –  Оксана Капелусь – 47 років, громадянка України, освіта вища, директорка комунального закладу “Центр надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради”, депутатка Підволочиської селищної ради.

Завтра у Кременецькій міській раді конкурсна комісія вирішуватиме, чи допустить до участі в конкурсі обох кандидатів.

Як стало відомо “Терміново” з власних джерел, двоє місцевих лікарів мали намір також подавати документи на конкурс. Проте, начебто, не зробили цього через невідповідність тим чи тим вимогам.

Нагадаємо, з 2 вересня цього року в. о. директора КНП “Кременецька опорна лікарня” хірург-травматолог Юрій Шаюк. Він став третім в. о. за три тижні, відколи з посади звільнили колишнього керівника Павла Кисіля.

Перейти до панелі інструментів