Як працює завод DELTA FOOD під Тернополем та які умови праці пропонує

Запорізька компанія національного рівня DELTA FOOD перевезла одне зі своїх підприємств у передмістя Тернополя. Як там усе влаштовано, що за устаткування встановлене та які умови праці створені для тернополян – читайте в матеріалі.

А ще зустрілися з директором заводу Тарасом Кутком – він поділився з нами грандіозними планами розширення бізнесу в регіоні й наголосив, що планує закріпитися в області надовго. Це означає появу нових робочих місць, пожвавлення підприємницького клімату на Тернопільщині та поповнення місцевого бюджету.

Терміновий переїзд без зупину виробництва

Пан Тарас зізнався, що компанія ще до війни планувала будівництво нового заводу, навіть розробила проєкт. Тож неквапливо шукала відповідне приміщення для нього. Проте війна внесла свої корективи й змусила максимально прискорити цей процес. З окупацією півдня постало питання термінового перевезення гуляйпільського підприємства, де вироблялися майонези, соуси, гірчиця та розливалася по пляшках соняшникова олія, у безпечний регіон. 

Часу було обмаль, й компанія скористалася програмою релокації бізнесу від Міністерства економіки, яке запропонувало кілька варіантів – у Рівному, Чернівцях і Тернополі. Дистриб’ютори своєю чергою порекомендували локації у Львові та Хмельницькому. Зрештою DELTA FOOD спинила вибір на Тернопільщині – колишній цех ковбас найбільше відповідав висунутим вимогам.

Перевозили й монтували обладнання самотужки. Всю роботу налагодили таким чином, щоб не припиняти виробництва, адже попри війну завод завантажений замовленнями від національних і локальних торгових мереж. Українці люблять присмачувати їжу майонезами, гірчицею та соусами, а соняшникова олія це обов’язковий продукт харчування у кожній родині, тому ця продукція має постійно бути на полицях магазинів.

Сучасне виробництво й достойні умови праці

Колишній цех швидко опорядкували сучасним устаткуванням, навіть придбали 2 нові фасувальних станка й варильне обладнання, яке замовили й доставили аж з Індії. Є дороге обладнання для очищення води – осмос, що використовується для виробництва майонезів. Також лабораторії, де контролюються якісні показники сировини. 

Компанія пишається, що змогла швидко перевезти й відновити роботу заводу. Вже за перший місяць тут працювала лінія розливу олії. Зовсім скоро запустять виробництво червоної продукції – кетчупів, соусів і томатної пасти. Крім того, передбачається, що лінії з виготовлення майонезів і гірчиці працюватимуть у дві зміни. Отже, скоро набиратимуть нових співробітників.

Територія заводу – 5 тис. кв.м, тут і досі триває будівництво, облаштуються приміщення, довозиться обладнання. Зводяться окремі будівлі складів для матеріалів і сировини. Практично завершено ремонт в роздягальнях, які за сучасними вимогами поділяються на 2 зони: в одній працівники залишають верхній одяг, а в другій, санітарній, одягають стерильну уніформу. В душових і туалетах проведена гаряча вода, побутові кімнати відповідають європейським стандартам. 

Зараз на виробництві задіяно приблизно 80 осіб, однак це лише третина від запланованого колективу. Команда постійно набирається, тому в тернополян з’явилася чудова нагода працевлаштуватися, отримувати гідну зарплату й мати свої бонуси від роботи на підприємстві. 

На заводі постійно проводять навчання, є можливість кар’єрного зростання й підвищення оплати праці. А ще тут вітається ініціативність: якщо працівники подали економічно ефективні пропозиції щодо покращення умов праці, зручності виконання роботи, оптимізації процесу зберігання продукції чи поліпшення обліку, їх преміюють.

Для співробітників організовані маршрутки до заводу, бо громадський транспорт безпосередньо до підприємства не ходить. Нещодавно поблизу відкрилася їдальня, тож керівництво розглядає можливість часткової компенсації працівникам за обіди. До того ж персонал має змогу вигідно купувати вироблену продукцію.

Нові виклики й перспективи розширення

«Ми ухвалили стратегічне рішення, – каже виконавчий директор Тарас Кутко, – не будемо згортатися, а навпаки, плануємо розширюватися й розвиватися, бо віримо в перемогу. Тож докуповуємо обладнання».

У перспективних планах компанії – будівництво на Тернопільщині заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Завдяки самостійному обробленню олії підприємство зможе отримувати додану вартість. А регіон – нові податки й робочі місця.

У найближчих намірах виробника – розвивати експорт продукції. Так, вже зараз DELTA FOOD імпортує свої товари в Китай, Чехію, Францію, Литву, Вірменію та Грузію. 

«Ми пишаємося, що змогли швидко перезапустити виробництво на новому місці. Відбудова власного підприємства – це внесок в економіку країни й підтримка людей: працівників із Запоріжжя, тернополян, переселенців, що осіли в цьому регіоні. Ми маємо великі плани й працюємо на повну, аби покращувати те, що можемо», – підсумовує нашу розмову пан Тарас.

About the author

прощання з Гігою
trending_flat
Україна прощається зі Степаном Гігою: на останню зустріч з маестро прийшли тисячі (фото)

У Львові 14 грудня розпочалося прощання з народним артистом України Степаном Гігою. Співак помер 12 грудня у віці 66 років. Церемонія стартувала о 16:00 у Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла.Вшанувати пам'ять артиста зібралися члени його родини, друзі та численні шанувальники. У центрі храму встановлено труну з портретом артиста. Поруч перебувають найближчі: дружина, син Степан Гіга-молодший та донька Квітослава. Труну співака оточували живі квіти – здебільшого троянди та різноманітні хризантеми. Будівля храму була повністю заповнена людьми, багато з них тримали у руках квіти. Провести в останню путь співака прийшли його рідні, друзі, шанувальники, а також сотні містян. Концерти Степана Гіги особливо любили на Тернопільщині. Музикант часто приїздив до регіону, а його виступи збирали стадіони. Похорон відбудеться у понеділок, 15 грудня о 14:00 у тому ж храмі. Приблизно о 15:00 заплановане загальноміське прощання на площі Ринок. Відповідно до заповіту митця, […]

пельмені із заварного тіста
trending_flat
Найкраще заварне тісто для вареників та пельменів – рецепт від досвідченої господині

Хто сказав, що приготування пельменів — це складно? З цим перевіреним рецептом ви переконаєтесь, що зробити ідеальні домашні пельмені може кожен! Секрет — у правильному тісті на окропі, яке виходить надзвичайно еластичним і м'яким, а також у соковитій м'ясній начинці, що тане в роті. Цей рецепт від Марії Михальченко завоював серця тисяч господинь завдяки своїй простоті та бездоганному результату. Замість багатогодинного вимішування — всього 5-7 хвилин роботи, а замість капризного тіста — ідеальна консистенція з першого разу. Готові пельмені можна заморозити про запас або одразу відварити для сімейної вечері. Що робить це тісто особливим? Окріп! Саме гаряча вода "заварює" частину борошна, роблячи тісто шовковистим і пружним, а пельмені — ніжними навіть після заморозки. СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ: - 1 яйце - 0.5 ч.л солі - 4 ст.л олії - 800 г борошна - 375 мл окропу - 1 кг свинини - 150-200 […]

атака на Україну 13 грудня
trending_flat
Масована атака по Україні 13 грудня: все, що відомо на цей час (оновлено)

Вранці 13 грудня Росія завдала масованого удару по південних регіонах України. За даними моніторингових груп, агресор застосував понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи крилаті ракети "Калібр" та "Іскандер-К", близько 200 ударних безпілотників, а також ракети "Кинджал". Важливо Росія застосувала понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи ракети "Кинджал", "Калібр", "Іскандер-К" та близько 200 ударних дронів. Пошкоджено 10 підстанцій та ТЕС в Одеській області, що призвело до складної ситуації з електропостачанням у регіоні. Зафіксовано влучання в житловий будинок у Миколаєві, нежитлову будівлю в Дніпрі та промислову інфраструктуру Миколаївщини. Оновлено о 09:30. В Одесі попередньо четверо постраждалих, - ДСНС. У Службі повідомили, що всю вогнеборці ліквідовували пожежі, які виникли внаслідок влучань. Попри постійні повітряні тривоги рятувальники приборкали масштабне займання цивільного судна. Для ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучені понад 100 рятувальників. Що відомо про наслідки атак станом на ранок 13 грудня Найбільше […]

trending_flat
В Україні з’явилась мапа забруднення підземних вод: яка ситуація на Тернопільщині

В Україні з’явилась інтерактивна мапа нітратного забруднення підземних вод, яка вперше показує динаміку та масштаб проблеми за останні 9 років. Дані за 2024 рік свідчать: у п’яти областях більше половини проб води з колодязів та свердловин не відповідають санітарним нормам щодо вмісту нітратів. Мапу створила ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ. Найвищі відсотки перевищень зафіксовані на Миколаївщині (65,1%), Одещині (59,2%) та Харківщині (55,4%). Натомість на заході України ситуація стабільніша: у Закарпатській області немає жодної проби з перевищенням. Мапа охоплює дані за 2015–2024 роки та створена ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.   Найвищі відсотки проб води із перевищеннями зафіксовані в Миколаївській області — 65,1%, Одеській — 59,2%, Харківській — 55,4%, Кіровоградській — 53,6% та Сумській — 52,6%.  Значний відсоток проб […]

trending_flat
Ультрафіолетовий друк на пластику: сучасне рішення для брендування

У сучасній рекламній індустрії друк на пластику став однією з ключових технологій, що дозволяє створювати стійкі та високодеталізовані вироби для бізнесу й творчих проєктів. Зростання популярності УФ-друку пояснюється його здатністю працювати безпосередньо з різними видами пластикових поверхонь, зберігаючи яскравість і чіткість зображення навіть у складних умовах експлуатації. Саме це робить технологію зручною для створення брендованої продукції, інтер’єрних елементів та технічних деталей, де важлива довговічність. Переваги УФ-друку на пластику Ультрафіолетова технологія відома не лише високою якістю, а й широким спектром можливостей, які роблять її однією з найбільш ефективних для брендування. Основні переваги включають: Високу деталізацію та точність зображення — текстури, дрібні елементи та градієнти передаються максимально чітко. Швидкість нанесення — полімеризація відбувається миттєво, що дозволяє оперативно виготовляти навіть великі партії продукції. Стійкість до стирання, вологи та ультрафіолету — зображення не вигорає, не змивається й не тріскається навіть під впливом сонця чи температурних перепадів. […]

скандал
trending_flat
Юристка з Одеси звинувачує поліцейських Тернополя у незаконній зупинці і не тільки: яка версія поліції (відео)

Адвокатка з Одеси Ганна Сластнікова розповіла у своєму акаунті в Тікток історію зупинки патрульними її авто, за кермом якого був її чоловік. Пара з дітьми вирушили з Одеси до Буковелю, шлях пролягав через Тернопільську область. Тут вони були зупинені патрульними за порушення правил дорожнього руху. Патрульні помітили у водія ознаки наркотичного сп'яніння, тому запропонували йому пройти огляд на стан сп'яніння у медзакладі Тернополя. При цьому відомо, що водій отримував уже багато протоколів за водіння у нетверезому стані, двічі позбавлений прав. Це не завадило йому сісти за кермо. Коли його спитали, чи вживаєте ви наркотичні речовини, чоловік відповів: "Ні, вже ні". Його ж дружина вважає, що зупинка і всі решту дії поліцейських, були неправомірними. @advokat.slastnikova «Вдалий відпочинок» завдяки тернопільській поліції — але в цій історії все навпаки. #буковлель #адвокат #відпочинок #поліція #ганнасластнікова ♬ оригінальний звук - advokat.slastnikova У поліції назвали звинувачення […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025