Як працює завод DELTA FOOD під Тернополем та які умови праці пропонує

Запорізька компанія національного рівня DELTA FOOD перевезла одне зі своїх підприємств у передмістя Тернополя. Як там усе влаштовано, що за устаткування встановлене та які умови праці створені для тернополян – читайте в матеріалі.

А ще зустрілися з директором заводу Тарасом Кутком – він поділився з нами грандіозними планами розширення бізнесу в регіоні й наголосив, що планує закріпитися в області надовго. Це означає появу нових робочих місць, пожвавлення підприємницького клімату на Тернопільщині та поповнення місцевого бюджету.

Терміновий переїзд без зупину виробництва

Пан Тарас зізнався, що компанія ще до війни планувала будівництво нового заводу, навіть розробила проєкт. Тож неквапливо шукала відповідне приміщення для нього. Проте війна внесла свої корективи й змусила максимально прискорити цей процес. З окупацією півдня постало питання термінового перевезення гуляйпільського підприємства, де вироблялися майонези, соуси, гірчиця та розливалася по пляшках соняшникова олія, у безпечний регіон. 

Часу було обмаль, й компанія скористалася програмою релокації бізнесу від Міністерства економіки, яке запропонувало кілька варіантів – у Рівному, Чернівцях і Тернополі. Дистриб’ютори своєю чергою порекомендували локації у Львові та Хмельницькому. Зрештою DELTA FOOD спинила вибір на Тернопільщині – колишній цех ковбас найбільше відповідав висунутим вимогам.

Перевозили й монтували обладнання самотужки. Всю роботу налагодили таким чином, щоб не припиняти виробництва, адже попри війну завод завантажений замовленнями від національних і локальних торгових мереж. Українці люблять присмачувати їжу майонезами, гірчицею та соусами, а соняшникова олія це обов’язковий продукт харчування у кожній родині, тому ця продукція має постійно бути на полицях магазинів.

Сучасне виробництво й достойні умови праці

Колишній цех швидко опорядкували сучасним устаткуванням, навіть придбали 2 нові фасувальних станка й варильне обладнання, яке замовили й доставили аж з Індії. Є дороге обладнання для очищення води – осмос, що використовується для виробництва майонезів. Також лабораторії, де контролюються якісні показники сировини. 

Компанія пишається, що змогла швидко перевезти й відновити роботу заводу. Вже за перший місяць тут працювала лінія розливу олії. Зовсім скоро запустять виробництво червоної продукції – кетчупів, соусів і томатної пасти. Крім того, передбачається, що лінії з виготовлення майонезів і гірчиці працюватимуть у дві зміни. Отже, скоро набиратимуть нових співробітників.

Територія заводу – 5 тис. кв.м, тут і досі триває будівництво, облаштуються приміщення, довозиться обладнання. Зводяться окремі будівлі складів для матеріалів і сировини. Практично завершено ремонт в роздягальнях, які за сучасними вимогами поділяються на 2 зони: в одній працівники залишають верхній одяг, а в другій, санітарній, одягають стерильну уніформу. В душових і туалетах проведена гаряча вода, побутові кімнати відповідають європейським стандартам. 

Зараз на виробництві задіяно приблизно 80 осіб, однак це лише третина від запланованого колективу. Команда постійно набирається, тому в тернополян з’явилася чудова нагода працевлаштуватися, отримувати гідну зарплату й мати свої бонуси від роботи на підприємстві. 

На заводі постійно проводять навчання, є можливість кар’єрного зростання й підвищення оплати праці. А ще тут вітається ініціативність: якщо працівники подали економічно ефективні пропозиції щодо покращення умов праці, зручності виконання роботи, оптимізації процесу зберігання продукції чи поліпшення обліку, їх преміюють.

Для співробітників організовані маршрутки до заводу, бо громадський транспорт безпосередньо до підприємства не ходить. Нещодавно поблизу відкрилася їдальня, тож керівництво розглядає можливість часткової компенсації працівникам за обіди. До того ж персонал має змогу вигідно купувати вироблену продукцію.

Нові виклики й перспективи розширення

«Ми ухвалили стратегічне рішення, – каже виконавчий директор Тарас Кутко, – не будемо згортатися, а навпаки, плануємо розширюватися й розвиватися, бо віримо в перемогу. Тож докуповуємо обладнання».

У перспективних планах компанії – будівництво на Тернопільщині заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Завдяки самостійному обробленню олії підприємство зможе отримувати додану вартість. А регіон – нові податки й робочі місця.

У найближчих намірах виробника – розвивати експорт продукції. Так, вже зараз DELTA FOOD імпортує свої товари в Китай, Чехію, Францію, Литву, Вірменію та Грузію. 

«Ми пишаємося, що змогли швидко перезапустити виробництво на новому місці. Відбудова власного підприємства – це внесок в економіку країни й підтримка людей: працівників із Запоріжжя, тернополян, переселенців, що осіли в цьому регіоні. Ми маємо великі плани й працюємо на повну, аби покращувати те, що можемо», – підсумовує нашу розмову пан Тарас.

About the author

Микулинці пожежа
trending_flat
Масштабна пожежа біля Тернополя: горіло 400 квадратних метрів підприємства

На Тернопільщині, у селищі Микулинці, сталася масштабна пожежа на підприємстві. Площа загоряння складала 400 метрів квадратних. Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Тернопільській області. "Сьогодні вранці, 24 листопада, о 06:54 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу в селищі Микулинці Тернопільського району. На місце події за лічені хвилини прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Як з’ясувалося, загоряння виникло в будівлі місцевого підприємства. Вогонь охопив значну площу — близько 400 кв. м. Гасіння ускладнювалося масштабами пожежі, тому для безперебійного забезпечення водою було додатково залучено 4 автоцистерни. Завдяки організованим та злагодженим діям вогнеборців о 09:24 пожежу вдалося повністю ліквідувати, не допустивши подальшого поширення вогню. Причини виникнення загоряння та матеріальні збитки наразі встановлюються", - йдеться у повідомленні.

мороз
trending_flat
Вдарить легкий морозець: якою буде погода на Тернопільщині на початку тижня

На Тернопільщині протягом початку тижня очікується хмарна погода, інколи з проясненням. Очікується дощ, а вночі морозець. Про це повідомив Тернопільський обласний центр з гідрометрології. "25 листопада: Хмарно. Невеликі опади переважно у вигляді дощу. Вітер південно – східний, 5 – 10 м/с. Температура по області вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 2 – 7° тепла; по м. Тернополю вночі від 1° морозу до 1° тепла, вдень 4 – 6° тепла. Рівень небезпечності – зелений (відсутній) 26 листопада: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 4 – 9° тепла. 27 листопада: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно – західний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби від 2° морозу до 3° тепла", - йдеться у повідомленні.

Тернопіль 15 квітня
trending_flat
Влучання у житлові будинки у Тернополі – не випадкові, і не ППО, – Тарас Пастух

Влучання у житлові будинки у Тернополі 19 листопада - не випадкові. І це свідомо вибрана росією ціль, а не ППО. Про це заявив заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Тарас Пастух. "Ми знаємо про те, що влучання відбулися не тільки в цих два будинки, про те, що були попадання в промисловий обʼєкт. І на даний час ми сходимося до одного висновку, що житлові будинки і по вулиці Стуса, і по вулиці 15 квітня - це не є випадкові влучання, а це абсолютно свідомо вибрана ціль росії для того, щоби не дати можливості приборкати пожежу на промисловому обʼєкті. Тому завдалося удару по цілі, де знаходилося багато людей", - сказав Тарас Пастух. За словами заступника начальника ОВА, під час пошуково-рятувальних робіт була загроза повторного удару. "Коли вже швидка надавала допомогу, коли бійці ДСНС проводили рятувальні роботи, відбувся повторний пуск, і вже не […]

Ігор Дуда помер
trending_flat
Помер Ігор Дуда – багаторічний директор Тернопільського обласного художнього музею

23 листопада на 86 році життя відійшов до вічності Ігор Дуда - багаторічний директор Тернопільського обласного художнього музею. Про це повідомили на сторінці музею. "З глибоким сумом сповіщаємо про відхід у вічність Ігоря Микитовича ДУДИ (10.03.1940-23.11.2025) — заслуженого працівника культури України, мистецтвознавця, краєзнавця, педагога, редактора, реставратора, директора Тернопільського обласного художнього музею у 1991-2021 рр. Його відданість музейній справі, невтомна праця та щире служіння культурі залишили глибокий слід у житті Тернопільщини. Ігор Микитович був мудрим керівником, натхненним дослідником і людиною великого серця. Світла пам’ять про нього назавжди збережеться у серцях колег, друзів і всіх, хто знав та цінував його працю. Вічна пам’ять! Про місце та час прощання повідомимо додатково…", - йдеться у повідомленні. У коментарях під дописом - численні співчуття рідним та спогади про неоціненний вклад Ігоря Дуди у нашу культуру.    

trending_flat
Підготовка печі до зими: що потрібно перевірити заздалегідь?

  Найбільш надійним способом для обігріву приватного будинку в холоди залишається піч. Вона незамінна при відсутності централізованого теплопостачання. Але і при його наявності відмовлятися від неї необов'язково. Підійде і для підстраховки на випадок відключення світла або газу через поломки, і просто як доповнення до основного типу обігріву. Хороший варіант, перевірений поколіннями. Але щоб опалювальний сезон пройшов з використанням печі безпечно і без сюрпризів, щоб тепло в приміщенні було стабільним, слід заздалегідь провести і перевірку, і підготовку цього пристрою. Тільки так можливо попередити проблеми з димом, тягою, сажею, мінімізувати ризики загоряння, заздалегідь придбати дросельну заслінку на сайті перевіреного постачальника або зробити інші необхідні для опалювального сезону замовлення. Облаштування опалювальних печей: що врахувати при огляді та підготовці до зими Перевірка стану печі починається з огляду: корпусу; топки; труби та димоходу. Важливо переконатися, що цілісність кладки не порушена, що тріщин і/або ознак появи […]

Тернопіль Стуса
trending_flat
Що відомо про рятувальну операцію у Тернополі станом на ранок 22 листопада

Вранці 22 листопада рятувальна операція у Тернополі триває. Близько третьої ночі рятувальники виявили тіло ще однієї загиблої особи на руїнах будинку на вулиці Стуса. Таким чином кількість загиблих сягнула 32. "Четверта доба пошуково-рятувальних робіт у Тернополі. Верхні поверхи вже майже очищені від дрібних уламків, рятувальники працюють з великими конструкціями, залучаючи інженерну техніку. Робота не зупиняється ні на мить. Станом на ранок відомо про 32 загиблих. 7 людей досі не вийшли на зв’язок", - кажуть у ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Міський голова Тернополя Сергій Надал додав, що вважаються безвісти зниклими 7 осіб (з них 1 дитина). Продовжується демонтаж залізобетонних конструкцій сходової клітини та вивіз будівельного сміття з детальним оглядом кожного уламка. На місці працюють 104 рятувальники та 31 одиниця техніки. Читайте також: Згоріли заживо, обіймаючи одна одну: у пожежі після атаки загинули 2-класниця Амелія з мамою Оксаною

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025