28.03.2024
Воїни тилу Новини

Картину кременчанки купили на двох аукціонах і зібрали понад 60 тис грн

“Коли гримлять гармати, музи не мовчать”, – каже кременецька художниця Інна Михайлів крізь сльози. Саме її картину з польовими квітами продали двічі. Завдяки цьому вдалося зібрати 62 тис грн для допомоги нашим захисникам.

Ідея допомогти ЗСУ у пані Інни з`явилася ще у серпні під час благодійного концерту, де також збирали кошти на підтримку нашої армії. Тоді художниця намалювала картину та звернулася до місцевого волонтера Миколи Малищика. Разом з ним за допомогою місцевої спільноти у Фейсбуці оголосила про аукціон. Були різні пропозиції 5, 7 та 8 тис грн. Проте найбільше запропонувала родина кременчан Лєбєдівих, котрі мешкають у Празі. Вони віддали за полотно 10 тис грн. Гроші відразу передали на ЗСУ. Та на цьому позитивна історія не завершилася.

“І от – чудесне, майже неймовірне продовження: ця картина стала предметом торгів ще раз і за неї в Празі виклали аж 52000 тисячі гривень!

У Празі відбувався концерт “Ліги сміху”, а у них є фонд “Ліга допомоги”, що займається збиранням коштів на мобільні будинки для тих українців, які вимушено опинилися в чужій країні, без житла, втікаючи від війни.

Картину купила теж переселенка, за полотно з України виклала 52000 гривень.

Наші земляки попросили, щоб передати художниці, що вона, а також усі, хто цю ідею підтримав і “розкрутив”, допомогли ще більше Україні! Адже гроші  (52 тис) – це внесок на мобільні будинки…
Ніхто і ніколи не удостоювався почестей за те, що отримав. Почесті бувають нагородою за те, що віддав”, – розповідає редактор Кременецького радіомовлення, депутат Кременецької міської ради Зоя Карп`юк.

Перейти до панелі інструментів