29.03.2024
Новини

Карпаччо з білих грибів: рецепт сезонного делікатесу

Цьогоріч на Тернопільщині, та й по всій Україні, щедрий врожай білих грибів. У соцмережах шанувальники “тихого полювання” хизуються своїми трофеями. Якщо ви уже встигли посмакувати різними стравами з “короля лісу”, замаринувати та насушити на зиму, то саме час спробувати давно відомий, але не дуже поширений делікатес – карпаччо з білого гриба. Але варто пам’ятати, що таке гастрономічне диво підійде далеко не усім.

Читайте також: Перевірені грибні місця Тернопільщини

На кулінарних та грибних сайтах є чимало рецептів цієї страви. Ми обрали один з простіших варіантів.

Інгредієнти:

  • 4-5 білих гриба;
  • 2 ст. лож. лимонного соку;
  • 5 ст. лож. оливкової олії;
  • сіль та перець за смаком;
  • кілька гілочок петрушки/кропу.

Приготування:

  1. Вибираємо чисті міцні, краще молоді, гриби. Їх варто не мити, а протерти чистою ганчіркою, аби майбутня страва не ввібрала зайвої води.
  2.  Тоді готуємо соус для маринування: змішуємо сік лимонний з оливковою олією, сіллю, нарізаними кропом або петрушкою і перцем до смаку.
  3. Гострим ножем ріжемо тонкими скибочками гриби: чим тонше, тим краще (один із принципів карпаччо).
  4. Порізали один грибочок, і скибочки варто відразу занурити у заправку, щоб слайсики не потемніли від контакту з повітрям. Просто занурюємо в заправку, і викладаємо на блюдо для подачі на стіл. Так робимо з кожним грибом.
  5. При бажанні верху побризкати оливковою олією і присолити. Можна присипати тертим пармезаном, якщо він у вас під рукою.

Авторськими рецептами карпаччо з білих грибів діляться й у групах грибників у соцмережах. Наприклад, радять готувати з прованськими травами, бальзамічним оцтом та каперсами. Проте зазначають, що такий делікатес підійде не всім. Його не можна коштувати дітям та людям, які мають найменші проблеми з травленням та здоров’ям кишково-шлункового тракту.

Карпаччо з білих грибів подають у вишуканих ресторанах. Та це досить дороге задоволення. Тож, якщо є можливість і кілька молодих гарних грибочків, краще спробуйте приготувати вдома.

 

Перейти до панелі інструментів