28.03.2024
Новини

До Кременця приїхав всесвітньовідомий піаніст Темпей Накамура

Цими днями у Кременці з дружнім візитом перебуває всесвітньовідомий піаніст Темпей Накамура. У місті він зустрівся з учнями однієї зі шкіл і уже встиг дати безкоштовний концерт у залі Гуго Колонтая (Кременецька ОГПА ім. Тараса Шевченка). На виступ Темпей прийшов у футболці з написом “Слава Україні!” та тризубом. А під час виконання Гімну України попросив гостей встати. Увесь зал підспівував маестро. До слова, квитки на концерт піаніста ще 5 років тому вартували від 2 до 4 тис грн.

Також під час концерту Накамура висловив підтримку усім українцям, які зараз борються з навалою дикої московської орди. У такі моменти здається, що майже усі народи світу для України братні, окрім одного.

“Неймовірна новина! Незвичайний гість. Композитор та неперевершений піаніст Темпей Накамура за свою професійну діяльність збирав повні зали у Японії та Америці, зривав овації у Бельгії, Франції, Німеччині, Нідерландах, Італії, Австрії та Словаччині. А сьогодні, 8 листопада, відбулася тепла зустріч із учнями,вчителями, батьками та гостями у Кременецькій ЗОШ І-ІІІ ст. 1 ім. Галини Гордасевич. У легкій і не вимушеній атмосфері відбувалося спілкування учнів із гостем.У залі панував святковий і гарний настрій”, – розповідають у Кременецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Галини Гордасевич.

“Терміново” дізналося цікаві факти з життя Темпея Накамура та з’ясувало, чому він вирішив займатися благодійністю та допомагати людям, які цього потребують.

Темпей Накамура народився 19 липня 1980 р. (42 роки), Кобе, Префектура Хьоґо, Японія – яскравий і непересічний віртуоз-піаніст і композитор, який почав грати на фортепіано у віці 5 років, навчаючись в Осаці та Нью-Йорку. У 2010 році Темпей дає сольний концерт у Карнегі Холлі в Нью-Йорку і того ж року вирушає в тур Європою, що згодом стало щорічною традицією.

Невід’ємною частиною діяльності Темпея є благодійність. Допомагати людям артист розпочав ще у віці 14 років, коли його будинок був зруйнований потужним землетрусом 1995 року. У 2007 році на волонтерських засадах розпочав проект “Hidden Concert Tour” (Прихований концертний тур) в горах півострова Кіі, що входить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Після Великого Східно японського землетрусу він став часто давати концерти для жертв лиха на роялі, який сам подарував місту.

Відео з концерту Темпея Накамура у Кременці можна переглянути ТУТ.

Перейти до панелі інструментів