19.04.2024
Новини Промо

Коли потрібно записатись на консультацію до проктолога?

Проктологія спеціалізується на діагностиці та лікуванні геморою та інших делікатних проблем. Для цього використовуються сучасні малоінвазивні методики, для яких характерна безпека, ефективність та відносна безболісність.

У клініці Мед-Атлант в місті Івано-Франківськ можна записатися на консультацію до проктолога у будь-який зручний час. До кожного пацієнта передбачено індивідуальний підхід, гарантується конфіденційність, безпека та комфортні умови у стаціонарі.

Коли потрібно звертатися до лікаря-проктолога?

Проконсультуватися з лікарем-проктологом слід за такої симптоматики:

  • біль у задньому проході;
  • поява кров’янистих виділень;
  • підозри на геморой;
  • свербіж в анусі;
  • аноректальні травми;
  • дискомфорт у задньому проході при сидінні або ходьбі;
  • проблеми з дефекацією (часті запори);
  • стороннє тіло в кишечнику та ін.

Фахівці рекомендують регулярно проходити профілактичний огляд після 40 років та особам із групи ризику. Це допоможе на початковій стадії визначити проблему та ефективно її вирішити.

Також необхідно відвідувати проктолога особам із сидячою роботою, зайвою вагою, вагітним та нещодавно народжуючим, після оперативного втручання на органах травлення та прямій кишці, а також тим, хто часто приймає біодобавки та проносні засоби.

На прийомі у проктолога лікар проводить візуальний огляд, уважно вислуховує скарги пацієнта та призначає додаткове обстеження за показаннями. Це не лише лабораторні аналізи, а й ендоскопічне обстеження прямої кишки за допомогою спеціального приладу – аноскопа.

У клініці Мед-Атлант докладно розкажуть, що ми лікуємо та дадуть відповідь на всі організаційні питання. У центрі є все необхідне сучасне обладнання для діагностики та малоінвазивного оперативного лікування різних проктологічних захворювань. Після такого лікування пацієнти швидше відновлюються та повертаються до повноцінного життя.

Особливості діагностики та лікування геморою

Одним із найпоширеніших захворювань у проктології є геморой. До його розвитку можуть призвести різні причини, у тому числі незбалансоване харчування, сидяча робота, вагітність, часті запори, зловживання алкоголем та ін.

Для його лікування використовують малоінвазивні безболісні методики, а саме:

  • лазерні;
  • лігування кільцями з латексу;
  • радіохвильовий скальпель.

Лазерна методика дозволяє вилікувати геморой на пізніх стадіях та усунути гемороїдальні внутрішні та зовнішні тканини.

Крім геморою, в клініці лікують інші проктологічні захворювання: анальні тріщини та кондиломи, свищі прямої кишки, поліпи анального каналу, гострий парапроктит, інфекції та запалення у прямій та товстій кишці, пухлини та ін.

Приватний медичний центр Івано-Франківська створив комфортні умови для пацієнтів, у тому числі у відділенні проктології, де працюють кваліфіковані лікарі та відповідальний медперсонал.

Перейти до панелі інструментів