25.04.2024
Новини Освіта

У Чортківській громаді піднімуть зарплату працівникам садочків за рахунок місцевого бюджету

У Чортківській громаді вирішили підняти заробітні плати працівникам садочків на 25 % починаючи з жовтня. Про це повідомив голова громади Володимир Шматько. Він зазначив, що їхня праця недооцінена.

Тепер кожен працівник ДНЗ Чортківської громади отримуватиме на 1000 гривень «на руки» більше. Бюджету громади підвищення зарплати працівникам садочків (всього їх – 333) вартуватиме додаткових 500 тисяч гривень у місяць, а до кінця року – 1,5 млн.

“Внесли зміни у бюджет громади і перекинули з капітальних видатків, ремонтів наших закладів, доріг, тротуарів на підвищення зарплати нашим працівникам ДНЗ.

Зважаючи на стрімку інфляцію, чи не щоденний ріст цін на все, а також на те, що попереду Україну чекає, напевно, найскладніший опалювальний сезон в історії незалежності – вважаю нашим обов’язком підняти заробітну плату працівникам садочків хоча би на 1000 гривень. Це дуже важливі для нас люди, які в таких складний час – час війни – не побоялись виконувати свій обов’язок – вчити і виховувати діток! А батьки, у свою чергу, мають можливість заробляти на хліб для сім’ї!”, – наголошує очільник громади.

Перейти до панелі інструментів