20.04.2024
Новини

Священник з Лановець виплатить 17 тисяч грн за п’яну їзду

Тернопільський суд призначив священнику УПЦ МП Михайлу Пирчу покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу. Його зупинили під час Великодніх свят біля Лановець, коли священнослужитель у нетверезому вигляді керував авто.

Перший суд відбувся ще у липні, суддя визнав Михайла Пирча винним і призначив штраф. Чоловік не погодився з цим рішенням і подав апеляцію. Апеляційний суд не задовольнив скаргу і призначив штраф 17 тисяч гривень.

Також священнослужитель не зможе рік керувати авто.

Зазначимо, що драгер показав 0,3 проміле алкоголю при допустимій нормі у 0,2.

У постанові Лановецького райсуду зазначено:  «Суду пояснив, що 28 квітня 2022 року близько 9:00 він вживав алкогольні напої, оскільки це були Пасхальні свята. Однак ввечері був змушений сісти за кермо, оскільки мав забрати дітей з села Нападівка Кременецького району додому. Просив суд не застосовувати до нього покарання у вигляді штрафу у зв’язку з важким матеріальним становищем».

Нагадуємо, що на початку травня у ДТП потрапив п’яний священник з Чорткова. Тоді священнослужитель із Чорткова в стані сильного алкогольного сп’яніння мало не забрав життя невинних людей. Однак його іномарку зупинило дерево. Справа набула широкого суспільного резонансу.

 

Перейти до панелі інструментів