Як на 5 тис. квадратних метрів облаштувався новий завод DELTA FOOD під Тернополем

Потужний гравець на ринку харчової промисловості, запорізький завод DELTA FOOD, від квітня працює на новій локації. У зв’язку з бойовими діями на півдні країни виробничі потужності з Гуляйполя та частково Запоріжжя були в стислі терміни перевезені до одного із сіл під Тернополем. Відтепер в області виготовляють майонези, соуси, гірчицю та соняшникову олію вищого ґатунку. Це великий плюс для регіону, бо підприємство планує залишатися тут надовго й значно розширювати свою діяльність.

Як за місяць виробництво запрацювало на новому місці 

Вже за місяць колишній цех з виготовлення ковбас під Тернополем було переобладнано й запущена перша лінія розливу олії! 

Паралельно велося будівництво, встановлювали осмос для очищення води, необхідної для виготовлення майонезу, облаштовували майданчик під нове фасувальне обладнання. Повним ходом йшов ремонт у невиробничій частині цеху – робили роздягальні, зони для перевдягання у спецодяг, у вбиральні й душові заводили гарячу воду. 

«Ремонт триває й досі, – ділиться керівник виробничого підрозділу Роман Воськало, – адже треба впорядкувати велику територію – 5 тисяч квадратних метрів. Зробити систему вентиляції, щоб стабілізувати вологість і температуру, бо попереду зима. Збудувати склади для матеріалів і сировини, щоб їх розділити».

Великі плани

У Тернополі DELTA FOOD поки працює не на повну потужність. Проте зовсім скоро лінії з виготовлення майонезної продукції та гірчиці робитимуть у дві зміни, щоб забезпечити безперебійність виробництва. Крім того, вже закуплене устаткування в Індії для запуску червоної лінії, де виготовлятимуться кетчупи, соуси, томатні пасти тощо.

В амбітних планах компанії – будівництво на Тернопільщині великого заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Там сировину очищуватимуть, доводитимуть до потрібної кондиції, а потім використовуватимуть для приготування майонезів, соусів та гірчиці. 

Нові робочі місця для тернополян

Повний запуск виробництва дасть сотням місцевих мешканців можливість отримати стабільну роботу й гідну зарплату. Зараз на підприємстві працює 75 осіб, та планується розширити штат до 300 людей. На завод і досі перевозять обладнання, отже потреба в персоналі постійно є. 

Набирають фасувальників, працівників лінії розливу олії, майонезу та соусів, кваліфікованих операторів, налагоджувачів, лаборантів. Запрошують на роботу електрика, фахівця з контрольно-вимірювальних приладів. Пропонують вакансії менеджера ЗЕД, що забезпечуватиме стабільний зв’язок підприємства з контрагентами за кордоном, та керівника відділу логістики.

«Тепер ми маємо два виробництва – на Тернопільщині та в Запоріжжі. Таким чином, продукція виробляється на двох заводах. На сьогодні існують певні питання щодо організації постачання сировини й матеріалів. І це обумовлено не лише наявністю двох виробництв, але й тим, що складніше постачати іноземні інгредієнти та сировину для вироблення матеріалів. Тож ми зараз шукаємо людину, яка керуватиме цими процесами», – пояснює виконавчий директор компанії Тарас Кутко.

На підприємстві діє окладно-відрядна система оплати, яка поділяється на незмінну частину та іншу частину, яка залежить від кількості виробленого продукту. Тобто чим більше продукції виготовляється, тим більша заробітна плата, адже відрядна частина збільшується за рахунок збільшення виробітку. Середня зарплата лінійного персоналу сягає 10 – 12 тисяч гривень, кваліфікованих кадрів – від 15 тисяч.

«Ми мали на меті не лише перевезти завод на період війни, а й розвивати та масштабувати виробництво в новому місті протягом як мінімум  10 років. Тож ми в Тернополі надовго. Це безумовний плюс для регіону: нові робочі місця й стабільна зарплата для людей, пожвавлення ділової активності в області й відрахування для місцевого бюджету. Ми налаштовані оптимістично, і в найближчих планах розвивати експорт. А в довгостроковій перспективі хотілося б мати кілька виробничих майданчиків, у тому числі в Європі, щоб розширювати географію постачань нашої продукції», – підсумовує виконавчий директор підприємства Тарас Кутко.

Ті, кого зацікавило працевлаштування на заводі, можуть зателефонувати менеджеру компанії за номером: +380676101305

About the author

шопка 2025
trending_flat
У Тернополі відкрили найбільшу шопку в Україні (фото, відео)

У Тернополі 24 грудня під час різдвяного богослужіння відкрили найбільшу шопку в Україні. Вона встановлена у церкві святого апостола Петра на вулиці Володимира Великого, 1а. Ця конструкція вже багато років потрапляє до Книги рекордів України через свої масштаби. Ширина шопки сягає 40-50 метрів, а висота - близько 20 метрів, вона займає майже всю центральну частину храму від підлоги до купола. "Терміново" розповідає, що змінили цьогоріч. У шопці є сотні фігур, серед яких рухомі елементи - ангели махають крилами, персонажі йдуть до немовляти Ісуса. Цьогоріч шопка має особливе значення. Серед композиції є макет будинку з вулиці 15 Квітня, 31 у Тернополі, у який у листопаді 2024 року влучив російський дрон. Окрім біблійного Віфлеєму, у шопці можна побачити мініатюри українських святинь - Почаївську лавру та Софію Київську. Багато років головним творцем шопки був отець Косма, який власноруч робив багато елементів конструкції. У […]

trending_flat
Світла буде більше! Графік вимкнення на 25 грудня на Тернопільщині (інфографіка)

25 грудня на Тернопільщині, як і по всій Україні, вимикатимуть електроенергію. Обмеження стосуватиметься усіх груп. Про це розповіли в АТ "Тернопільобленерго". Журналісти "Терміново" традиційно підготували інфографіку для зручного перегляду годин відключення. Зберігайте і діліться зі знайомими!

trending_flat
Volvo XC40: компактний преміум-SUV для міського ритму

Volvo XC40 — це приклад того, як сучасний автомобіль може поєднувати функціональність, стиль і технологічну зрілість. Компактний кросовер створений для життя у великому місті, де важливі маневровість, комфорт і впевненість у кожній ситуації. Його скандинавський характер виявляється в чистих лініях дизайну, продуманому інтер’єрі та інтелектуальних системах, що роблять керування інтуїтивним. Баланс дизайну та практичності Volvo XC40 втілює сучасний підхід бренду до міського транспорту. Його пропорції поєднують компактність і місткість, створюючи відчуття стабільності навіть у динамічному потоці. Продуманий силует, характерні світлодіодні фари «Молот Тора» й чіткі форми кузова додають моделі впевненості та елегантності. Інтер’єр побудований за принципами скандинавського мінімалізму, де кожна деталь має функціональне призначення. Простір організовано так, щоб водій та пасажири почувалися комфортно навіть у тривалих поїздках. До переваг салону варто віднести: високу посадку, що покращує оглядовість і безпеку; ергономічні сидіння з м’якою підтримкою для природного положення тіла; матеріали оздоблення преміум-класу, […]

Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята
trending_flat
Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята

Українці споконвіку печуть на Різдво пампухи з солодкою начинкою - вишнею, маком, варенням. Цю страву обов'язково готують на Різдво, у пісному варіанті - ще й на Святвечір. У наших записах завжди залишаються старовинні рецепти, які передаються українськими жінками з покоління в покоління. Цей рецепт різдвяних пампухів - один із них. Так готували наші бабусі і прабабусі, і пампухи виходили ніжними і не черствіли до закінчення свят. Пропонуємо цьогоріч приготувати різвяні пампухи за цим переписом (так колись називали рецепти, бо їх переписувала одна господиня від іншої). У вас повинно вийти близько 20 пампухів. Спочатку готуємо опару. Інгредієнти для опари: 50 г дріжджів; 2 ч. ложки цукру; 2 ложки борошна. У кімнаті, де готуються пампухи, повинно бути тепло. Беремо кастрюльку, вкидаємо туди дріжджі, заливаємо 1 склянкою теплої (не гарячої) води, додаємо цукор, борошно, розмішуємо. Дріжджі повинні зашипіти, почати працювати. Далі приступаємо до […]

trending_flat
На Тернопільщині раптово померла головний бухгалтер комунального підприємства

У Борсуківській територіальній громаді сталася трагедія - несподівано пішла з життя Наталія Зварич, головний бухгалтер комунального підприємства "Наш добробут". Про це повідомила Борсуківська сільська рада у своїх соціальних мережах. Смерть колеги стала важким ударом для всього колективу. Ще вчора вони разом працювали, обговорювали плани та вирішували повсякденні робочі питання. Колеги згадують Наталію Зварич як відповідальну працівницю та щиру людину. Вона завжди підтримувала теплу атмосферу в колективі та професійно виконувала свої обов'язки. Керівництво та працівники Борсуківської сільської ради висловили співчуття родині та близьким покійної.

Різдво
trending_flat
Не лише дідух: які обереги мають бути у кожному домі на Різдво (фото)

Українське Різдво неможливо уявити без особливих символів, які наші предки передавали з покоління в покоління. Кожен з них має глибоке значення та захищає домівку від лиха. Ці прикраси та обереги створюють атмосферу свята й нагадують про найважливіші речі. Серед усіх різдвяних атрибутів особливе місце посідає дідух – сніп пшениці, який встановлюють у хаті напередодні свят. Він символізує добробут родини та зв'язок із предками. Але окрім дідуха, є ще багато речей, які мають бути в кожній українській оселі під час святкування. Розповідаємо про них детальніше. Різдвяна зірка Різдвяна зірка – головний атрибут колядників. Вона нагадує про Вифлеємську зорю, яка сповістила світу про народження Христа. В Україні робили восьмикутні зірки, що оберталися навколо своєї осі. Таке обертання символізувало рух сонця та безперервність життя. Солом'яний павук Солом'яний павук – це складна геометрична конструкція, яку підвішують під стелею. Наші предки вважали його моделлю Всесвіту […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025