Як на 5 тис. квадратних метрів облаштувався новий завод DELTA FOOD під Тернополем

Потужний гравець на ринку харчової промисловості, запорізький завод DELTA FOOD, від квітня працює на новій локації. У зв’язку з бойовими діями на півдні країни виробничі потужності з Гуляйполя та частково Запоріжжя були в стислі терміни перевезені до одного із сіл під Тернополем. Відтепер в області виготовляють майонези, соуси, гірчицю та соняшникову олію вищого ґатунку. Це великий плюс для регіону, бо підприємство планує залишатися тут надовго й значно розширювати свою діяльність.

Як за місяць виробництво запрацювало на новому місці 

Вже за місяць колишній цех з виготовлення ковбас під Тернополем було переобладнано й запущена перша лінія розливу олії! 

Паралельно велося будівництво, встановлювали осмос для очищення води, необхідної для виготовлення майонезу, облаштовували майданчик під нове фасувальне обладнання. Повним ходом йшов ремонт у невиробничій частині цеху – робили роздягальні, зони для перевдягання у спецодяг, у вбиральні й душові заводили гарячу воду. 

«Ремонт триває й досі, – ділиться керівник виробничого підрозділу Роман Воськало, – адже треба впорядкувати велику територію – 5 тисяч квадратних метрів. Зробити систему вентиляції, щоб стабілізувати вологість і температуру, бо попереду зима. Збудувати склади для матеріалів і сировини, щоб їх розділити».

Великі плани

У Тернополі DELTA FOOD поки працює не на повну потужність. Проте зовсім скоро лінії з виготовлення майонезної продукції та гірчиці робитимуть у дві зміни, щоб забезпечити безперебійність виробництва. Крім того, вже закуплене устаткування в Індії для запуску червоної лінії, де виготовлятимуться кетчупи, соуси, томатні пасти тощо.

В амбітних планах компанії – будівництво на Тернопільщині великого заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Там сировину очищуватимуть, доводитимуть до потрібної кондиції, а потім використовуватимуть для приготування майонезів, соусів та гірчиці. 

Нові робочі місця для тернополян

Повний запуск виробництва дасть сотням місцевих мешканців можливість отримати стабільну роботу й гідну зарплату. Зараз на підприємстві працює 75 осіб, та планується розширити штат до 300 людей. На завод і досі перевозять обладнання, отже потреба в персоналі постійно є. 

Набирають фасувальників, працівників лінії розливу олії, майонезу та соусів, кваліфікованих операторів, налагоджувачів, лаборантів. Запрошують на роботу електрика, фахівця з контрольно-вимірювальних приладів. Пропонують вакансії менеджера ЗЕД, що забезпечуватиме стабільний зв’язок підприємства з контрагентами за кордоном, та керівника відділу логістики.

«Тепер ми маємо два виробництва – на Тернопільщині та в Запоріжжі. Таким чином, продукція виробляється на двох заводах. На сьогодні існують певні питання щодо організації постачання сировини й матеріалів. І це обумовлено не лише наявністю двох виробництв, але й тим, що складніше постачати іноземні інгредієнти та сировину для вироблення матеріалів. Тож ми зараз шукаємо людину, яка керуватиме цими процесами», – пояснює виконавчий директор компанії Тарас Кутко.

На підприємстві діє окладно-відрядна система оплати, яка поділяється на незмінну частину та іншу частину, яка залежить від кількості виробленого продукту. Тобто чим більше продукції виготовляється, тим більша заробітна плата, адже відрядна частина збільшується за рахунок збільшення виробітку. Середня зарплата лінійного персоналу сягає 10 – 12 тисяч гривень, кваліфікованих кадрів – від 15 тисяч.

«Ми мали на меті не лише перевезти завод на період війни, а й розвивати та масштабувати виробництво в новому місті протягом як мінімум  10 років. Тож ми в Тернополі надовго. Це безумовний плюс для регіону: нові робочі місця й стабільна зарплата для людей, пожвавлення ділової активності в області й відрахування для місцевого бюджету. Ми налаштовані оптимістично, і в найближчих планах розвивати експорт. А в довгостроковій перспективі хотілося б мати кілька виробничих майданчиків, у тому числі в Європі, щоб розширювати географію постачань нашої продукції», – підсумовує виконавчий директор підприємства Тарас Кутко.

Ті, кого зацікавило працевлаштування на заводі, можуть зателефонувати менеджеру компанії за номером: +380676101305

About the author

костел Успіння Пресвятої Діви Марії
trending_flat
На Чортківщині римо-католицькій церкві передадуть старовинний костел

У селі Ягільниця Чортківського району старовинний костел Успіння Пресвятої Діви Марії офіційно передадуть римо-католицькій громаді. Церемонія підписання документів відбудеться 16 грудня. Про це розповіли в Чортківській районній державній адміністрації. Начальниця відділу з гуманітарних питань Галина Чайківська вже побувала на місці, щоб оцінити стан будівлі та з'ясувати історичні деталі. Храм звели ще в 1842 році на місці старої дерев'яної церкви. Будівлю у стилі бароко відреставрували за гроші Кароліни Лянцкоронської - останньої з роду Лянцкоронських, яка прожила 104 роки і встигла побачити повністю оновлений костел. Костел має статус пам'ятки культурної спадщини місцевого значення. "Костел є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення. Спільно із старостою Ягільницького старостинського округу Михайлом Пуляком та представницею римо-католицької парафії оглянули культову споруду і навіть заглибилися в історичні витоки. Адже костел Успіння (Внебовзяття) Пресвятої Діви Марії - римо-католицький храм у Ягільниці, пов'язаний із давньою історією місцевої парафії", - йдеться у […]

вбивство на Монастирищині
trending_flat
Трагедія на Монастирищині: моторошною смертю загинув чоловік

На Тернопільщині сталася трагедія. Під час розпивання алкогольних напоїв загинув чоловік. Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вбивства. "У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області встановили, що фігурант прийшов у гості до потерпілого – разом розпивали алкогольні напої. У нетверезому стані між чоловіками виникла суперечка і гість, маючи фізичну перевагу над господарем, завдав йому численних травм. Завдані травми виявилися несумісні з життям. Судово-медична експертиза встановила, що смерть чоловіка настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми з переломами кісток мозкового та лицевого черепа, крововиливами у речовину і під оболонки головного мозку. Зловмисника було затримано", - йдеться у повідомленні. Справу скерували до суду. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

прощання з Гігою
trending_flat
Україна прощається зі Степаном Гігою: на останню зустріч з маестро прийшли тисячі (фото)

У Львові 14 грудня розпочалося прощання з народним артистом України Степаном Гігою. Співак помер 12 грудня у віці 66 років. Церемонія стартувала о 16:00 у Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла.Вшанувати пам'ять артиста зібралися члени його родини, друзі та численні шанувальники. У центрі храму встановлено труну з портретом артиста. Поруч перебувають найближчі: дружина, син Степан Гіга-молодший та донька Квітослава. Труну співака оточували живі квіти – здебільшого троянди та різноманітні хризантеми. Будівля храму була повністю заповнена людьми, багато з них тримали у руках квіти. Провести в останню путь співака прийшли його рідні, друзі, шанувальники, а також сотні містян. Концерти Степана Гіги особливо любили на Тернопільщині. Музикант часто приїздив до регіону, а його виступи збирали стадіони. Похорон відбудеться у понеділок, 15 грудня о 14:00 у тому ж храмі. Приблизно о 15:00 заплановане загальноміське прощання на площі Ринок. Відповідно до заповіту митця, […]

пельмені із заварного тіста
trending_flat
Найкраще заварне тісто для вареників та пельменів – рецепт від досвідченої господині

Хто сказав, що приготування пельменів — це складно? З цим перевіреним рецептом ви переконаєтесь, що зробити ідеальні домашні пельмені може кожен! Секрет — у правильному тісті на окропі, яке виходить надзвичайно еластичним і м'яким, а також у соковитій м'ясній начинці, що тане в роті. Цей рецепт від Марії Михальченко завоював серця тисяч господинь завдяки своїй простоті та бездоганному результату. Замість багатогодинного вимішування — всього 5-7 хвилин роботи, а замість капризного тіста — ідеальна консистенція з першого разу. Готові пельмені можна заморозити про запас або одразу відварити для сімейної вечері. Що робить це тісто особливим? Окріп! Саме гаряча вода "заварює" частину борошна, роблячи тісто шовковистим і пружним, а пельмені — ніжними навіть після заморозки. СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ: - 1 яйце - 0.5 ч.л солі - 4 ст.л олії - 800 г борошна - 375 мл окропу - 1 кг свинини - 150-200 […]

атака на Україну 13 грудня
trending_flat
Масована атака по Україні 13 грудня: все, що відомо на цей час (оновлено)

Вранці 13 грудня Росія завдала масованого удару по південних регіонах України. За даними моніторингових груп, агресор застосував понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи крилаті ракети "Калібр" та "Іскандер-К", близько 200 ударних безпілотників, а також ракети "Кинджал". Важливо Росія застосувала понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи ракети "Кинджал", "Калібр", "Іскандер-К" та близько 200 ударних дронів. Пошкоджено 10 підстанцій та ТЕС в Одеській області, що призвело до складної ситуації з електропостачанням у регіоні. Зафіксовано влучання в житловий будинок у Миколаєві, нежитлову будівлю в Дніпрі та промислову інфраструктуру Миколаївщини. Оновлено о 09:30. В Одесі попередньо четверо постраждалих, - ДСНС. У Службі повідомили, що всю вогнеборці ліквідовували пожежі, які виникли внаслідок влучань. Попри постійні повітряні тривоги рятувальники приборкали масштабне займання цивільного судна. Для ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучені понад 100 рятувальників. Що відомо про наслідки атак станом на ранок 13 грудня Найбільше […]

trending_flat
В Україні з’явилась мапа забруднення підземних вод: яка ситуація на Тернопільщині

В Україні з’явилась інтерактивна мапа нітратного забруднення підземних вод, яка вперше показує динаміку та масштаб проблеми за останні 9 років. Дані за 2024 рік свідчать: у п’яти областях більше половини проб води з колодязів та свердловин не відповідають санітарним нормам щодо вмісту нітратів. Мапу створила ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ. Найвищі відсотки перевищень зафіксовані на Миколаївщині (65,1%), Одещині (59,2%) та Харківщині (55,4%). Натомість на заході України ситуація стабільніша: у Закарпатській області немає жодної проби з перевищенням. Мапа охоплює дані за 2015–2024 роки та створена ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.   Найвищі відсотки проб води із перевищеннями зафіксовані в Миколаївській області — 65,1%, Одеській — 59,2%, Харківській — 55,4%, Кіровоградській — 53,6% та Сумській — 52,6%.  Значний відсоток проб […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025