29.03.2024
Новини

“Ми повинні бути готові”: на Тернопільщині встановлюють електрогенератори

На Тернопільщині, як і в усій країні, вживають превентивних заходів на випадок удару ворогом по об’єктах критичної інфраструктури. Зокрема, встановлюють електрогенератори біля бюджетних установ. Перш за все йдеться про освітні та лікувальні заклади, – повідомляє голова ОВА Володимир Труш. 

“У разі кризових ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури органи місцевого самоврядування повинні розробити план дій щодо забезпечення населення електро-, водо- та теплопостачанням.
Таке доручення громадам надала комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Зважаючи, що ворог немає успіхів у військовому плані та у паніці покидає зайняті українські міста, не виключено, що окупанти можуть цілеспрямовано завдавати шкоди об’єктам критичної інфраструктури, аби створити незручності для населення.

Ми повинні бути до цього готові. Більшість громад уже розробили плани дій у випадку надзвичайних ситуацій. Інші – завершать роботу найближчим часом.

Крім того, бюджетні установи забезпечені засобами автономного живлення. Зокрема, це стосується лікувальних та освітніх закладів. Встановлено 230 генераторів на об’єктах соціально-культурного призначення”, – зазначається у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів