28.03.2024
Корисне Новини

Де збирати гриби на Тернопільщині

Цьогорічний грибний сезон не так сильно тішить шанувальників “тихого полювання”, як рік тому. Проте, найвитривалішим грибникам таки вдається отримати свої трофеї. Ми склали підбірку грибних місць на Тернопільщині. 

Читайте також: Врожай білих грибів на Тернопільщині: тихе полювання у розпалі. Фоторепортаж

Кременеччина

Одне з найгрибніших місць Кременецького району – Шумщина. Ліси неподалік сіл Велика та Мала Іловиця, Стіжок, Антонівці – це безпрограшний варіант провести вдале “тихе полювання”. Звідти ще ніхто не повертався з порожніми кошиками. Перш за все туди їдуть за білим грибом. Але можна назбирати й опеньок.

Село Вірля за 15 км від Кременця також потішить шанувальників грибочків. Там, неподалік риболовецького ставу можна зібрати білих та чимало польських грибів.

Село Лішня теж багате на гриби. Там є чимало видів: опеньки, рижики, білі та інші їстівні можна знайти у цих лісах. Але варто бути обережними. Адже у густих лісах Кременеччини легко заблукати. Тож краще іти у супроводі людей, які добре знають ті місця.

А за опеньками, де їх зазвичай чимало, можна навідатися у ліс неподалік села Веселівка. Зазвичай вони ростуть там цілими галявинами.

Чортківщина

Збирати гриби на Чортківщині радять у селах Рідколісся, Дуліби та Новій Гуті, що у колишньому Монастириському районі.

Також білого гриба на Чортківщині можна “вполювати” у районі села Ліщанці.

Бережанщина

На Бережанщині гриби, зокрема й білі, збирають у дубових, букових та соснових лісах неподалік села Волиця.

А тим, кому на Тернопільщині грибів замало, у сезон вирушає в Карпати. Туди їдуть на декілька днів, а до лісу вирушають удосвіта. Тоді вже точно білих грибів можна заготовити у промислових масштабах на цілу зиму й на велику родину.

Та, вирушаючи на “тихе полювання” варто пам’ятати про головні правила, аби похід до лісу не завершився у лікарні.

Перейти до панелі інструментів