25.04.2024
Новини Промо

Відпарювач, з парогенератором чи прасувальна система: як купити праску і не пошкодувати

Купівля праски є серйозним рішенням, адже це техніка на роки майже щоденного користування. Якщо ви думали, що всі праски однакові, то серйозно помилялись. Сьогодні на ринку така широка різноманітність моделей, що очі просто розбігаються. Цінова політика теж різна. Не широко розрекламовані бренди можуть пропонувати просунуті функції за невелику ціну, вартість ж прасок відомих фірм не завжди бути виправданою. Тому сьогодні ми розповімо, як вибрати такий пристрій для дому як праска на роки і не пошкодувати про свій вибір. Чим відрізняються сучасні моделі, які функції найбільш потрібні, читайте у нашій статті.

Крок 1. Визначтесь з типом праски

Сьогодні на ринку представлені звичайні моделі, відпарювачі, з парогенератором, а також цілі прасувальні системи. Щоб вибрати необхідний тип праски, потрібно подумати про те, як часто і що вам потрібно прасувати.

Парові праски – найекономніший і найпростіший варіант. Зазвичай вони оснащені вбудованим резервуаром для води.

Якщо прасування одягу у вас відбувається кожен день, є гладильна дошка, то одним з можливих варіантів є парова станція. Це праска, в якій пара не виробляється, а подається шлангом зі спеціальної підставки, в якій є вода. Парові станції – це якісні пристрої, які працюватимуть багато років. Проте вони не дуже дешеві.

Крок 2. Матеріал виготовлення та розмір

Підошва праски може бути виготовлена з алюмінію, кераміки, тефлону, титану. Найдешевшим варіантом є алюміній або нержавійка, проте праски з цих матеріалів не є довговічними. Кераміка, тефлон чи титан – відмінний вибір, якщо ви плануєте користуватися праскою щодня, вам потрібно прасувати делікатні тканини.

При виборі розміру праски пам’ятайте, що чим більша площа підошви – тим швидше ви попрасуєте ту чи ту річ. Не варто для щоденних потреб вибирати маленьку праску. Така годиться лише для подорожей, коли потрібно зекономити місце у валізі.

Крок 3. Бренд та ціна

Ціна праски залежить від таких характеристик:

  1. Вбудовані функції;
  2. Впізнаваність бренду виробника;
  3. Вид праски та матеріал підошви;
  4. Потужність.

Ці всі характеристики дуже важливі. Серед вбудованих функцій, наприклад, самоочистка, позбавить вас від необхідності заливати в праску лише дистильовану воду. Якщо ви постійно забуваєте, чи вимкнули праску (дехто навіть фотографується з вилкою пристрою, щоб точно впевнитись в тому, що він вимкнений), потрібна функція автовідключення. Це все дуже впливає на ціну.

Праски таких брендів як Tefal, Philips, Braun та інших є дорожчими, ніж товар невідомих виробників. Їх вибирають покупці, які хочуть бути впевненими в якості, а також в тому, що гарантійне обслуговування буде проведене належним чином.

Щодо потужності, то зазвичай дорожні праски мають потужність 1500 Вт. Побутові праски уже більш потужні – 1600-2000 Вт. А парові системи можуть похвалися потужністю навіть у 2500 Вт, вони впораються навіть зі складними завданнями.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів