29.03.2024
Новини Промо

Проточний, зворотного осмосу чи глечик: як вибрати фільтри для питної води у квартиру

Як відомо, людський організм переважно складається із води. Щоб залишатися здоровим, потрібно випивати 1,5-2 літри чистої, якісної води на день. Водопровідна вода рідко відповідає усім необхідним параметрам чистоти та якості, тому її потрібно додатково очищувати. Саме для цього створені фільтри до води – щоб у вашій квартирі завжди була чиста та точно якісна питна вода для споживання.

Раніше такі фільтри не користувалися великим попитом. Люди набирали воду у криницях, згодом – купували у пляшках, проте це дорого і не дуже зручно. Декілька років тому на вулицях українських міст з’явилися автомати з питною водою, проте якість цієї води, необхідність знезараження та методи її зберігання дуже неоднозначні.

Тому квартирні фільтри для води однозначно є знахідкою 21 століття. Не потрібно нікуди йти, носити важкі пляшки з водою, замовляти доставку і сплачувати великі гроші. Один раз придбав і користуєшся фільтром десятиліття. Єдиний момент – картриджі потрібно замінювати раз в півроку, але це займає не більше 10 хвилин.

Види фільтрів

Фільтри для питної води у квартиру бувають різними: для проточної води, фільтри зворотного осмосу (такі як тут https://ecosoft.ua/ua/filtry-obratnogo-osmosa-prod/). Є також фільтри-глечики, які ще називають мембранними.

Будь-який з цих видів фільтрів очищує воду в першу чергу від великих механічних забруднень, таких як залізо, хлор, органіка, потім – солей, піску тощо.

У кожного з видів фільтрів є свої плюси та мінуси. Найбільш якісну очистку пропонує фільтр зворотного осмосу. Він прослужить вам багато років, проте є досить дорогим. Дешевшим варіантом є потрійний або проточний фільтр. Він швидко і якісно очищує воду, не займає багато місця і не потребує підключення до електрики.

Фільтр-глечик – це бюджетний спосіб отримати м’яку та чисту воду з-під крану без хлору та домішок. Він призначений для очищення водопровідної води. В одному глечику, залежно від моделі та розміру, поміщається до 10 склянок води. Просто налийте воду у лійку, вода пройде через картридж і очиститься. Картриджі фільтра-глечика потрібно змінювати щомісяця.

Зараз кожна людина повинна дбати про своє здоров’я, споживаючи чисту воду, яка принесе лише користь. Не потрібно вживати кип’ячену воду, або вдаватись до різних варварських методів так званого “очищення” іонізаторами та активаторами, які є не просто міфом, а лише способом викачування грошей з населення та не мають ніякого наукового підгрунтя.

Перейти до панелі інструментів