28.03.2024
Воїни тилу Новини

Дядя Гріша з Херсона, якого знає вся країна, допомагає тернопільським волонтерам

Григорій Янченко з Херсона, якого вся Україна знає як Дядю Грішу, став відомим після легендарного відео. У ролику він їздить вулицями тимчасово окупованого Херсона з увімкненими в колонці Гімном України та Червоною Калиною. Та насправді волонтерити Григорій Миколайович почав ще з 2014 року. Як з’ясувалося, він тримає тісний контакт й з тернопільськими волонтерами і передає їм кошти на підтримку ЗСУ.

“Григорій Янченко, Дядя Гріша, я радий, я дуже переживав.

Всі бачили це відео, як Дядя Гріша їздив по ринку в окупованому Херсоні, в тільнику та береті, з включеним на гучномовці Гімном України та збирав гроші на ЗСУ!

Він ці гроші пересилав волонтерам, щоб ті могли щось закупити для захисників. Присилав він ці гроші і на наш рахунок, а ми не могли вказувати його ім’я, щоб не нашкодити, щоб орки не схопили.
А інколи він мені дзвонив і ми мали змогу трішки поспілкуватись. Я його просив бути обережним, а він все казав: “Ще трошки і наші звільнять Херсон і мене”.

І ось Дядя Гріша в безпеці!
Обняв!”, – розповів волонтер Володимир Голоднюк.

Довідка:

Григорій Миколайович Янченко – двічі «Народний герой України». Його нагороджували у Полтаві та Херсоні. У 2015 році він став переможцем національного конкурсу «Благодійник року» у номінації «Благодійник — фізична особа», отримав статуетку «Бурштиновий ангел добра». Дядя Гриша – Почесний громадянин Херсона. У нього є нагорода від патріарха Філарета медаль «За жертовність і любов до України».

Перейти до панелі інструментів