20.04.2024
Новини Промо

Топ 5 найпоширеніших помилок, які легко допустити при самостійному створенні інтер’єру оселі

Чудово, якщо ви добре уявляєте, який вигляд має бути у вашій оселі. Проте не варто нехтувати послугами професійних дизайнерів та інженерів, оскільки відсутність досвіду планування інтер’єру може стати причиною серйозних проблем, аж до величезного штрафу з боку перевірчих органів. Тож поговоримо про найпоширеніші помилки в створенні дизайну непрофесіоналами. 

Порушення будівельних та законодавчих норм

Не можна просто так знести стіну чи перенести унітаз у квартирі — першочергово маєте звіритися з інженерним планом будинку. Бо якщо знесете опорну стіну чи перекриєте доступ до стояка — проблеми отримає весь будинок, а ви потрапите до суду.

Тому, затіваючи ремонт, варто завжди звірятися з планом квартири та усіх інженерних систем. Зокрема заборонено перекривати доступ до:

  • лічильників;
  • стояків;
  • вентиляційних систем;
  • сантехніки.

Якщо не зовсім розумієте, що від вас вимагається, звертайтесь для професійних майстрів. Вони врахують і ваші побажання, і особливості квартири.

Відсутність концепції

Поговоримо про красу. Вірогідно, ви довго підбирали референси для створення інтер’єру власної оселі та вже скомбінували їх до купи в голові або ж у віртуальному проєкті. Проте варто не просто комбінувати окремі деталі, а створити самостійну концепцію. Це означає, що ваша оселя повинна мати:

  • єдиний стиль, який поселиться у всіх кімнатах — від коридору до спальні;
  • правильно підібрані фурнітуру та меблі, що доповнюють одне одного;
  • одночасно гарний та зручний простір — наприклад, великий обідній стіл це гарно, однак він може заважати вам рухатися.

Це все ще одна причина довірити розробку дизайну інтер’єру квартири спеціалістам, які розуміються на різних концепціях та допоможуть з пошуком шпалер, ламінату, меблів та навіть фіранок.

Вибір найпростішого варіанту

Часто власники квартир обирають найбільш доступний варіант облаштування оселі, не враховуючи усіх її переваг. Наприклад, можна просто оновити кухню та ванну кімнату, а можна об’єднати ванну з туалетом, та змістити стіну задля збільшення площі кухні. Таким само чином дизайнери можуть створити додатковий простір за допомогою:

  • віконних ніш — можна облаштувати місце для відпочинку, читання;
  • високих стель — в коридорі стелю можна опустити, а зверху зробити нішу для зберігання валіз та новорічної ялинки;
  • балкону — часто стіну між балконом та кімнатою демонтують, аби збільшити житлову площу.

Ігнорування пропорцій

Теоретично великий диван та шафа в кімнаті — це практично, оскільки є місце для відпочинку та зберігання речей. Однак по факту масивні меблі можуть зробити кімнату маленькою та некомфортною. Тому одним із завдань дизайнера є врахування пропорцій приміщення, а також усіх меблів. 

Аби краще зрозуміти, який результат буде отримано по факту, створюється віртуальне зображення майбутнього інтер’єру з урахуванням усіх пропорцій. Якщо все виглядає доречно та гарно, можна переходити до ремонтних робіт та пошуку меблів.

Неувага до деталей та етапів проєкту

До ремонту варто підходити, як до бізнесу — перш ніж починати роботи, потрібно скласти детальний план. Він має включати найменші дрібниці, такі як полички в ванній кімнаті чи килимки біля ліжка. Детальний план дає змогу максимально точно розрахувати бюджет та пришвидшити виконання робіт.

Звичайно, послуги дизайнера коштують грошей. Однак професійна допомога гарантує, що ви отримаєте бажаний результат — та навіть кращий!

Перейти до панелі інструментів