20.04.2024
Новини

Kozak System заявляє, що їм не дозволили виступати у Тернополі. Міська рада відреагувала

Популярний український рок-гурт Kozak System проводить благодійні концерти у рамках свого туру Україною. Як виявилося, у Тернополі виступ не планується через те, що влада не дозволила проведення цього заходу. Про це розповів один з лідерів “Kozak System” Іван Леньо.

Керівниця пресслужби Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич відповіла: “До Тернопільської міської ради звернення від гурту щодо концерту взагалі не надходили”.

З’ясувалося, питання про дозвіл масових заходів Тернопільська міська рада вирішує лише в мирний час, під час воєнного стану – Тернопільська обласна військова адміністрація. Проте клопотання потрібно подавати в обидві установи, пояснює Мар’яна Зварич.

Тому, мабуть, виступ “заблокувала” саме ОВА. Проте питання про те, чому виступ Kozak System у Монастириськах Тернопільської області дозволили, залишається відкритим.

Це не перший такий випадок у Тернополі. Зокрема, навесні проведення традиційного фестивалю “Файне місто” останньої миті заборонили, незважаючи на те, що він мав відбутися в укритті. Благодійні концерти з метою сбору коштів на потреби легендарного полку “Азов” від організаторів музичного фестивалю “Файне місто” мали відбутися 13-15 травня у барі “Na Пошті”, але у на раді оборони області вирішили заборонити цей масовий захід.

Разом з тим, 13 вересня у Тернополі відбувся також благодійний концерт української співачки Злати Огневіч.

 

Перейти до панелі інструментів