29.03.2024
Новини

Всього 4 рочки – як тренується наймолодший лижник Тернопільщини. Відео

Вражаюче відео з тренування наймолодшого лижника Тернопільщини, а може й України, оприлюднили у соцмережі батьки маленького спортсмена. Любов до спорту у Артемка Цибульського з Кременця невипадкова. Мама хлопчика Світлана – випускниця Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка за фахом фізична культура, а в минулому також спортсменка-лижниця.

Читайте також: Кременецькі лижники здобули нові перемоги на міжнародних змаганнях у Польщі

Лижним двоборством та стрибками з трампліна зараз успішно займається й старша сестричка хлопчика 11-річна Оленка. Дівчинка бере участь в всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де посідає призові та переможні позиції. Нещодавно вона зробила свій вклад й у 3-тє загальнокомандне місце Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту, яке здобули на міжнародних змаганнях у польському Загуші.

Спостерігаючи за тренуваннями старшої сестри, Артем теж захотів спробувати стати на лижі. Малого у цьому підтримали і батьки, і тренери. Раніше хлопчик відвідував танцювальний гурток. Але, як каже мама, до спорту він охочіший.

На базі лижних трамплінів у Кременці “Терміново” розповіли, що в Європі починати тренування у такому віці – звичайна практика. Адже юні лижники ще не мають страху висоти, їх легше налаштувати, але й відповідальність більша. Тому під час тренування Артемка повинен бути присутній хтось із батьків.

В Україні лижники зазвичай починають тренуватися з 7-8 років. Поряд з цим часто показують хороші результати на міжнародних змаганнях. На сьогодні найвідомішими з кременчан є Віктор Пасічник та Дмитро Мазурчук. 23-річний Дмитро цього року вперше виступив на Зимових Олімпійських Іграх.

Далекоглядних прогнозів кременецькі тренери щодо юного лижника Артема Цибульського не роблять та кажуть, що малий здібний і сміливий. Тож, можливо, незабаром у Кременці відкриють ще один спортивний талант.

 

Перейти до панелі інструментів