19.04.2024
Новини

На війні загинув син політв’язня з Чорткова Василь Мармус

На війні загинув Василь Мармус, син дисидента і політв‘язня Володимира Мармуса. Чортків знову у жалобі. Не встигли оговтатись від непоправної втрати – загибелі чортків’янина Скуржанського Андрія, як до міста надійшла чергова жахлива звістка… У боях за визволення Харківщини загинув боєць 80-ої окремою десантно-штурмової бригади Василь Мармус, – повідомляють у Чортківській міській раді.

У Василя залишились мама, батько, дружина та донечка. Всі, хто знав Василя, твердять, що позитивнішої та кращої людини за нього – не знають. Він завжди з азартом брався за нові справи та все доводив до кінця. Коли почалась війна, не зміг залишатись осторонь та пішов служити добровольцем.

Василь змалку навчився любити Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років.

Коли у Чорткові зустрічатимуть тіло Героя та дату похорону повідомлять згодом.

Нагадаємо, батько Василя, Володимир 1973-го року разом з друзями вивісив у Чорткові синьо-жовті прапори та плакати із гаслами: «Хай живе вільна Україна». За це відсидів одинадцять років. Нині його справу продовжував син — боротися з окупантами і з тими, хто нищить українців і українську культур.

Перейти до панелі інструментів