25.04.2024
Новини

Тернополянин організував незаконну схему перетину кордону чоловіками призовного віку

Поліцейські Вінниці спільно з працівниками Управління Служби безпеки України викрили 26-річного чоловіка, який організував канал незаконного переправлення чоловіків через кордон. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької поліції.

“За даними слідства, до організації каналу незаконного переправлення чоловіків через кордон причетний тернополянин, котрий проживав та працював у Вінниці на посаді діловода одного із вінницьких товариств, яке має ліцензію на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Підприємливий зловмисник маючи доступ до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки «Шлях» у період з 24 лютого по 3 червня уніс до бази неправдиві відомості про 17 чоловіків, які не перебували у трудових відносинах із ТОВ, для надання їм статусу другого водія у здійсненні трансферу через державний кордон, що дозволяло бажаючим покинути територію України. Метою поїздки чоловіків за кордон було пільгове розмитнення автівок”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіки скористались такою можливістю та повертались в Україну за кермом легкових чи вантажних авто марок LEXUS, BMW, AUDI, VOLKSWAGEN, HYUNDAI, FORD, MITSUBISHI, KIA, MAN, DAF, IVECO та MERCEDES-BENZ.

Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів