19.04.2024
Новини

Для діток з Тернопільщини доступні безкоштовні гуртки: перелік по усіх районах

Плавати у каное, кататися на сноуборді, боксувати, стрибати з трампліна, стати чемпіоном з біатлону чи ознайомитися з військовою справою – всього цього можуть навчитися дітки з Тернопілля абсолютно безкоштовно. Адже в області є багато гуртків та секцій, які беруть вихованців на безкоштовне навчання. 

Це особливо актуально під час війни, коли гаманці жителів Тернопільщини суттєво схудли. Тим паче, що цьогоріч ціни на абонементи для занять різними видами діяльності значно зросли. До прикладу, абонемент з гімнастики на полотнах вартує 800 грн/міс, з футболу – 550/міс, плавання – 500 грн/міс, бальних та спортивних танців – від 600 до 1000.
Ціни вказані за абонемент з занять 2 рази на тиждень.

“Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з водних видів спорту” Тернопільської міської ради

ДЮСШ з водних видів спорту” Тернопільської міської ради – місце, де навчають справжніх чемпіонів. Розташована школа у місті Тернопіль, на водно-спортивній базі по вулиці Білецька, 67 (за пляжем “Циганка”). Тут діють секції вітрильного спорту та веслування на байдарках і каное.

Заняття відбуваються на Тернопільському ставі, а також в тренажерному залі при школі.

КУТОР “Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з літніх видів спорту”

У ДЮСШ з літніх видів спорту відбуваються заняття з 11 видів спорту (вільна боротьба, армспорт, гирьовий спорт, кікбоксинг, бокс, велоспорт, регбі, пауерліфтинг, легка та важка атлетика, футбол).
Школа знаходиться у Тернополі, на вулиці Братів Бойчуків, 4A.

Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з біатлону

ТОДЮСШ з біатлону – це місце сили, гартування волі і неймовірних результатів. Діти з Тернополя займаються на базі у селі Підгороднє. Також є філії школи у Козові, Ланівцях, Шумську, Збаражі та Зборові.

Влітку діти займаються на лижоролерах, влітку – на лижах.

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа “Екстрім”

Влітку діти займаються на батуті, на скейтах (вулиця Київська, 3-Б,) взимку – в “Савич парку”. Тренування безкоштовні, але для зимових занять потрібно буде самостійно придбати спорядження. Орінтовно 3-4 тренування на тиждень.

Для занять беруть діток віком від 6 до 9 років.

Станція юних техніків Тернопільської міської ради

Тут навчають бісероплетінню, моделюванню сувенірів, іграшок, танців, інформатики та науково-технічної творчості., де учні вчаться комп’ютерній анімації, Web-дизайну, програмуванню, цифрової обробці кіно-фото матеріалів.

Школа знаходиться на вулиці Київській, 3Б.

Усі гуртки безкоштовні.

Школа народних ремесел

Школа народних ремесел знаходиться на Новому світі, по вулиці Новий світ, 19. Тут навчають ліплення з глини, бісероплетіння, рогозоплетіння, ткацтва, писанкарства, макраме, різьби по дереву, декоративного розпису та малярства.

Заняття відбуваються 2-4 рази на тиждень залежно від вибраного гуртка.

Дитяча хорова школа “Зоринка” 

У дитячій хоровій школі “Зоринка” навчають вокалу, грі на музичних інструментах та хоровому співу.

Локація – Центр, вулиця Грушевського, 2-а.

Тут приймають діток за попереднім відбором, після прослуховування. Загальний термін навчання складає 8 років.

Центр творчості дітей на юнацтва “Терноцвіт”

Центр творчості дітей та юнацтва “Терноцвіт” розташований у 4 приміщеннях у різних районах Тернополя.

Зокрема, на вулиці М. Грушевського, 2а діє “Школа раннього естетичного розвитку “Зернятко”, театр пісні “Співаночка”, ансамбль “Росинка”, гурт скрипалів.

На вулиці Р. Купчинського, 3, проводять підготовку до школи, заняття з англійської мови, математики, розвитку мовлення та інших предметів.

На вулиці Д. Нечая, 4 проводять туристсько-краєзнавчу роботу.

На вулиці Лесі Українки, 16 діють відділення ужиткового, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Навчання в усіх групах безкоштовне.

Тернопільський район

Підволочиська ДЮСШ Підволочиської селищної ради Тернопільської області

У Підволочиській ДЮСШ, що на вулиці Данила Галицького, 6Б, діють відділення футболу, гандболу, вільної боротьби та настільного тенісу. Мінімальний вік вихованців, що зараховуються в групи початкової підготовки, – 6 – 9 років залежно від виду спорту.

Скалатський будинок дитячої та юнацької творчості

На базі Скалатського будинка дитячої та юнацької творчості діють такі гуртки: “Екомайстерня”, образотворче мистецтво, фітодизайн, театральна студія, ляльковий театр, “Творча англійська”, виготовлення іграшок, бісероплетіння тощо.

Локація – вулиця Шашкевича, 8.

Бережани

У Бережанах діють Центр дитячої та юнацької творчості ,”Зернятко”, Станція юних техніків.

У Центрі дитячої та юнацької творчості (вулиця Крута, 4) діють театральний, фотомистецький та хореографічний гуртки, “Основи декоративного розпису”, “Пішохідний туризм”, “Лікарські рослини” та багато іншого. Тут же розміщена і Станція юних техніків.

Зразковий дитячий театр „Зернятко” розташований на вулиці А.Міцкевича, 4

Збаразький Будинок дитячої та юнацької творчості

Збаразький Будинок дитячої та юнацької творчості за адресою вулиця Франка мкр. 1, пропонує безкоштовні заняття в таких гуртках: “Юні екскурсоводи”, “Хореографічний”, “Пішохідний туризм”, “Спелеотуризм”, “Літературне краєзнавство”, “Фольклор”, “Народна творчість”, “Бісероплетіння”, Рукоділля, “Писанкарство”, “Англійська мова”, “Мовознавство” тощо.

Чортківський район

Чортківська районна комунальна дитячо-юнацька спортивна школа

Чортківська районна комунальна дитячо-юнацька спортивна школа – місце, де жителі Чорткова можуть безкоштовно тренуватись з таких видів спорту – волейболу, баскетболу, футболу, вільної боротьби.

Локація – вулиця Носа, 2.

Чортківський “Палац дітей та юнацтва”

На заняттях у Чортківському “Палаці дітей та юнацтва” дітки з Чортківської ТГ зможуть безкоштовно навчитися художній вишивці, вишивці бісером, хореографії, вивчити англійську мову, займатися картингом. Діють також гурток “Вокально-естрадного дитячо-юнацького колективу” і театральна студія “Дивослово”.

Борщівський будинок дитячої та юнацької творчості

Позашкільний навчальний заклад у Борщеві пропонує заняття для тих діток, які хочуть отримати додаткову освіту та удосконалити свої здібності і талант в творчих обєднаннях, клубах та гуртках з образотворчо-ужиткового мистецтва,  краєзнавства, вокалу та хореографії, паперопластики, спортивного туризму та багато іншого.

Адреса – вулиця Грушевського, 3.

Кременецький район

Будинок дитячої та юнацької творчості міста Ланівці

Будинок дитячої та юнацької творчості запрошує на безкоштовне навчання у таких гуртках: “Авіамоделювання”, “Автотрасове моделювання”, дизайнерське мистецтво, хореографія, образотворче, прикладне мистецтво, кераміка тощо.

Адреса закладу : м. Ланівці, вул. Волинська, 8 (приміщення закладу дошкільної освіти «Ромашка») Тел. 2 14 79.

Кременецький центр дитячої творчості

У цьому закладі займаються школярі міста та району. Діти розвивають свої таланти у таких гуртках: Англійська мова, Польська мова, Авіамодельний, Автомодельний, Бісероплетіння, Вокал, Хореографія, Драматичний та ляльковий театр, Моделювання іграшок, одягу, Орігамі, Інформатика, Стрілецький спорт та військова справа, Пішохідний туризм та багато іншого.

На дітей чекають за адресою: м.Кременець, вулиця Пушкаря Андрія, 7.

Кременецька дитячо-юнацька спортивна школа імені Андрія Пушкаря

У Кременецькій ДЮСШ імені Андрія Пушкаря місцева малеча має можливість розвиватися спортивно. Діти безкоштовно можуть займатися у секціях з легкої атлетики, футболу, настільного тенісу, регбі, армспорту, кульової стрільби та інших.

Записатися у спортивні гуртки можна за адресою: м. Кременець, вулиця Бориса Харчука, 7.

Кременецька ОДЮСШ “Колос”

Позашкільний заклад Кременецька Обласна дитячо-юнацька спортивна школа “Колос” з санного спорту чекає на заняття майбутніх чемпіонів. І це не перебільшення. Адже вихованці школи уже неодноразово ставали учасниками Зимових Олімпійських Ігор.

База, де тренуються санкарі, розташована на об’їзній дорозі Кременця, поблизу урочища Гниле Озеро.

Кременецька СДЮСШ зі стрибків на лижах та лижного двоборства

Кременецька спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства, як і санна школа, виховує майбутніх олімпійців. З вихованцями працюють досвідчені тренери. Ця робота також дає чудові результати. Адже юні лижники часто посідають призові місця на міжнародних змаганнях.

Записати дитину можна у м. Кременець, вулиця Андрія Пушкаря, неподалік міського стадіону.

Хоча сани та лижі – це зимові види спорту, тренуються юні спортсмени цілий рік. Взимку на снігу. А в інші сезони з санної траси спускаються на санкороликах, а з трамплінів стрибають завдяки спеціальному пластиковому покриттю.

Перейти до панелі інструментів