18.04.2024
Новини

Найсучасніші медапарати привезли дві українські волонтерки у Тернопіль

Дві українки Мар‘яна Стобер та Аліна Селіванова привезли до Тернополя найсучаснішу медичну апаратуру. Вони учасниці волонтерської групи, з ініціативи шведських медиків. Дівчата самостійно привезли гуманітарну допомогу зі Швеції в Тернопіль. Цим зробили неабиякий свій вклад у перемогу України, – переконані у Тернопільській обласній клінічній лікарні.

“Найважливіше що привезли волонтери – наркозно-дихальні апарати, систему контролю вологості при штучній вентиляції легень, апарат УЗД, а також два апарати для гемодіалізу.

«Апарати для гемодіалізу – це найсучасніше обладнання для нашого відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Дуже дякую нашим швецьким друзям», – каже головний лікар обласної клінічної лікарні Василь Євгенович Бліхар.

Як наголошують волонтерки, завдяки швецькому лікарю Карлу Тостеруду та його команді це вже четверта волонтерська допомога з обладнанням і медикаментами для України. Обладнання вони збирають або у госпіталях, або отримують, як допомогу від швецької «Армії Спасіння»(Salvation Army, Sweden)».

«Робимо все, аби наблизити перемогу і допомогти Україні у боротьбі за нашу свободу і незалежність», – розповідає волонтерка Мар‘яна Стобер.  Хочемо висловити подяку волонтерам: Карлу Тостеруду, Каміллі Рінгстрюм, Ханні Едвардсон, Катаріні Ронквіст, Мартіну Стоберу, Аліні Селівановій, Мар’яні Стобер, Маркусу Стоберу та іншим хто допоміг у цій справі”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів