29.03.2024
Новини Промо

Яку модель і чому цього року обирають шанувальники Apple iPhone

Днями компанія Apple провела традиційну осінню презентацію. Нам показали нові флагманські смартфони модельного ряду Apple iPhone 14 та аксесуари до них. Старт продажів запланований на 13 вересня, попередні замовлення доступні вже від сьогодні. Чому більшість шанувальників легендарного бренду цього року зупинять свій вибір на iPhone 14 Pro Max? Розбираємо деталі.

iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max – найтоповіші смартфони Apple 2022 року. Останній уже назвали флагманом, котрий покаже все, на що здатна Apple. Найпомітнішим нововведенням є довгий виріз під фронтальну камеру замість вже звичної моноброви. У смартфонах використовується оновлена система сповіщень Dynamic Island, що передбачає відображення повідомлень на подовженому вирізі під систему фронтальних камер.

Зовнішній вигляд

«Чубчик» на екрані у моделі iPhone 14 Pro замінено вирізом у формі таблетки, у якому розмістяться компоненти Face ID та другий круглий виріз для фронтальної камери.

Apple перемістила датчик наближення за дисплей, і тепер сповіщення зʼявлятимуться з нової «таблетки». Компанія називає цю систему Dynamic Island (динамічний острів).

Екран та нові функції

Діагональ екрана пристроїв не змінилася — 6,1 та 6,7 дюйма. Як iPhone 14 Pro, так і 14 Pro Max матимуть постійно увімкнений дисплей. Він працює з новою функцією віджета на екрані блокування в iOS 16. Показуватиме таку інформацію як нагадування, події календаря та погоду, без потреби вмикати iPhone. Також додано стан сну для шпалер iOS 16, який затемнює їх, щоб витрачати менше заряду акумулятора.

Також тут є супутниковий зв’язок та функція визначення ДТП, яка отримала назву Crash detection.

Характеристики

Всередині моделей iPhone 14 Pro є чип Apple A16 Bionic, зосереджений на енергоефективності, дисплеї та камері. Шестиядерний центральний процесор на 40% швидший за конкурентів, а пʼятиядерний графічний процесор підходить для ігор і застосунків із інтенсивною графікою та здатен виконувати майже 17 трильйонів операцій за секунду.

Камера

Оновлену камеру шанувальники Apple виділяють по-особливому. Адже у ній дуже просунута системи обробки фото. Основна камера включає головний сенсор 48 Мп F/1.78, що за розміром на 65 відсотків більший, ніж у минулорічному iPhone 13 Pro.

Серед головних характеристик:

  • вперше в історії iPhone матиме 48-мегапіксельну камеру. Вона має майже вдвічі покращені можливості знімків в умовах слабкого освітлення, використовуючи чотирипіксельний датчик з діафрагмою f/1,78 і фокусною відстанню 24 мм;
  • камера містить надширококутний модуль (з функцією макрозйомки) та телефото модуль із 3-кратним оптичним збільшенням.
  • спалах був перероблений. Він став вдвічі яскравішим та підлаштовує інтенсивність залежно від фокусної відстані зйомки;
  • камера підтримує зйомку у форматі Apple ProRAW та запис відео у кінематографічному режимі з роздільною здатністю 4K та частотою 30 або 24 к/с.

Акумулятор

iPhone 14 Pro Max може відтворювати 29 годин відео (25 годин потокового відео), що на 1 годину більше, ніж iPhone 13 Pro Max попереднього покоління, і пропонує 95 годин відтворення аудіо. Розробники запевняють, що нові смартфони легко протримають заряд протягом дня.

Крім того, новинки можуть заряджатися до 50% лише за півгодини з адаптером потужністю 20 Вт.

Перейти до панелі інструментів