18.04.2024
Новини

20-річний переселенець з Кривого Рогу обікрав у Кременці підприємця

Подія трапилася ще наприкінці серпня, коли господарі були на відпочинку. Скориставшись їх відсутністю, 20-річний рецидивіст заліз у помешкання. Як стало відомо “Терміново” з власних джерел жертвою зловмисника став місцевий підприємець. Він і звернувся до правоохоронців та повідомив про крадіжку, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. 

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Під час перевірки з’ясували, що невідомі проникли до приміщення, відтиснувши металопластикове вікно. Злодії з гаража забрали скутер, а з сейфа, виламавши двері, набої до мисливської рушниці та до малокаліберної зброї.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу зловмисника. Це – 20-річний переселенець з Кривого Рогу. На Кременеччину він переїхав з бабусею, де їм місцеві мешканці надали вільну хату.

Хлопець уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом у рідному місті. Два провадження наразі розглядаються у суді.

На Тернопільщині в поле зору поліцейських він потрапив уперше. Викрадений скутер перефарбував та сховав біля будинку. Набої використовував, як розвагу – вирив біля хати яму, запалив вогнище і кидав туди набої, аби вибухали.

Коли до підозрюваного прийшли поліцейські, він у скоєному зізнався. Вирішується питання про оголошення хлопцеві підозри відповідно до ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Перейти до панелі інструментів