19.04.2024
Новини

Головний редактор популярного тернопільського видання став “Почесним громадянином Чорткова”

Нещодавно у Чорткові на п’ятьох Почесних громадян міста стало більше. У день відзначення 500-ліття з моменту надання Чорткову статусу міста, на площі Героїв Євромайдану міський голова Володимир Шматько вручив відзнаки та посвідчення «Почесного громадянина міста Чорткова» п’ятьом людям. Серед них – Федоришин Петро Степанович – головний редактор газети «Вільне життя», автор тритомного видання про історію Чорткова.

Також це звання отримали:

✅ Мирончук Володимир Миколайович – пенсіонер, колишній керівник Чортківського району;
✅ Підручний Леонід Рішардович – полковник, заступник начальника військового комісара Кременецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
✅ Решетар Омелян Васильович – пенсіонеру, міський голова Чорткова 1977-1982 рр.;
✅ Уруський Олег Семенович – екс-віце-прем’єру України, директор з розвитку компанії «Прогрестех Україна».

Імена Мирончука Володимира Миколайовича, Підручного Леоніда Рішардовича, Решетаря Омеляна Васильовича, Уруського Олега Семеновича та Федоришина Петра Степановича занесли до «Книги Почесних громадян міста Чорткова», – повідомляють у Чортківській міській раді.

Нагадаємо, донедавна у Чорткові було 24 Почесних громадянина міста. Серед них військові, культурні діячі, педагоги, лікарі, краєзнавці та представники інших професій.

Перейти до панелі інструментів