29.03.2024
Новини

“Гордий, що у складний час наш прапор піднімається на міжнародній арені”: тренер з біатлону Назар Бурик про успіхи тернополян у Німеччині

Нещодавно у Німеччині відбувся чемпіонат світу 2022 з біатлону. Незважаючи на те, що спортсмени не можуть виїхати за кордон на збори, щоб посилено тренуватися, та і інші труднощі, пов’язані з війною росії проти України, на ньому наші біатлоністи показали не просто приголомшливі результати – вони стали кращими серед українців. 

Вихованець КУТОР ТОДЮСШ з біатлону Дмитро Грущак фінішував п’ятим у супер спринті на 7,5 км, а спортсмен Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності Мандзин Віталій зміг отримати “бронзу” у гонці переслідування (7.5 км).

“Терміново” поспілкувалося з тренером наших переможців Назаром Буриком про те, як в умовах війни досягти таких результатів.

Тернополяни здобули 3 та 5 місця у загальному заліку. Що відчуваєте, коли ваші вихованці отримують такі високі нагороди?

  • Відчуваю гордість, що у такий складний для нашої країни час наш прапор піднімається на міжнародній арені.

Як мотивуєте вихованців і що мотивує власне Вас? Поділіться секретами успіху.

  • Особливих секретів немає, головне – плідно працювати, самовіддача, довіра і взаєморозуміння з тренером. Вважаю, що тренер та спортсмен має бути одним цілим. Мене мотивують біатлоністи, коли я бачу, як вони важко працюють і як у них горять очі до перемоги!

Наскільки важко прориватися до вершин в умовах війни? Чи відчули ви якісь зміни, можливо, труднощі, в умовах воєнного часу (у плані підготовки до змагань)?

  • Звичайно, відчули. Зараз під час воєнного стану дуже недостатнє фінансування на участь в навчально-тренувальних зборах та змаганнях, але віримо і я переконаний, що ми переможемо у війні, і усе в країні налагодиться!!!

Які плани на майбутнє? Чи плануються зараз якісь великі змагання?

В даний момент основне завдання зберегти спортсменів, бо в такий складний час дуже важко їх мотивувати.

До слова, Дмитро Грущак раніше виступав за Сумщину. Тепер він перейшов до біатлону Тернопільщини. Чим пояснюється його рішення?

  • Коли почалася війна, він приїхав зі зборів в Тернопіль і кілька місяців перебував на базі с.Підгороднє. Дмитру сподобались умови та ставлення до спортсменів, я поспілкувався з ним і запропонував йому тренуватися з нами та виступати за Тернопільську область. Він погодився. Зараз Дмитро проживає у Тернополі.

Вітаємо тернопільських спортсменів та їхнього тренера з високими досягненнями і сподіваємося також на призові місця у майбутніх змаганнях.

Перейти до панелі інструментів