На Тернопільщину переїхав завод DELTA FOOD: нові робочі місця і можливості для регіону

DELTA FOOD, запорізька компанія, найбільший в Україні виробник майонезу для власних торговельних марок найбільших супермаркетів України, і власниця торговельних марок «Гуляй-поле» та «Дельта», перевезла свої виробничі потужності під Тернопіль, в одне із мальовничих сіл цього регіону. Тепер тут виготовлятимуть олію, популярні марки майонезу, різноманітних майонезних соусів, гірчиці та кетчупу – все, чим так люблять приправляти українці свої щоденні страви. Для Тернопільщини це означає створення нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету й можливості для співпраці. 

Перевезення виробництва із Запоріжжя пов’язане з бойовими діями та окупацією південних областей країни. Проте завод, що працював у Гуляй-полі й переїхав до Тернопільщини, залишиться в цьому районі щонайменше на 10 років, ба більше – керівництво DELTA FOOD хоче розширити виробництво. 

«Місце для переїзду ми обирали з-поміж кількох регіонів України. Адже мали на меті розвивати і масштабувати виробництво у новому місті протягом наступних 10 років, а не лише перевезти завод на період війни на безпечніші території. Тому ми в Тернополі на довго, – каже директор підприємства Тарас Кутко. – Маємо на меті започаткувати тут виготовлення червоної лінії продукції – кетчупів, соусів томатної групи. Це плюс для області, бо відкриває можливості для людей отримати робочі місця, гідну зарплату, а для бюджету – відрахування. Ми налаштовані оптимістично. Наприклад, виношуємо сміливу ідею побудувати на території Тернопільської області завод з рафінації, дезодорації й очищення олії. Її ми будемо продавати у тому числі на експорт. Звісно, це у перспективі, бо залежить від багатьох чинників, зокрема й сприяння обласної влади».

Зараз запоріжці продовжують активно налаштовувати виробничі процеси в селі Острів. Вже функціонує лабораторія, де контролюються якісні показники сировини, запущене дороге обладнання очищення води – осмос – для виготовлення майонезу. Також, за перший місяць роботи, компанії вдалося запустити першу лінію розливу олії. Облаштовують майданчик під нове фасувальне обладнання, придбане в Індії. 

У невиробничій частині заводу в розпалі ремонт – монтують сучасні, за європейським зразком, побутові кімнати: утеплені роздягальні, туалети і душові з гарячою та холодною водою, зону, де можна переодягнутися в уніформу. Керівництво робить усе, щоб працівники почувалися на заводі комфортно.

Наразі у цеху трудяться п’ятдесят робітників. 

«До нас їздять із Настасова, Мшанця, Тернополя, – каже начальник виробництва Роман Воськало. – Громадського транспорту, який прямує у сюди, на жаль, немає, тож ми компенсуємо працівникам витрати на дорогу. Поки виробництво тільки розгортається, така компенсація частково рятує ситуацію, але проблема з транспортом вимагає якнайшвидшого розв’язання».

Коли ж виробництво запрацює на повну потужність, планується збільшити кількість робочих місць до 200. DELTA FOOD хоче запустити роботу ліній з виготовлення майонезної продукції та гірчиці у дві зміни, тому завод потребуватиме нових кадрів і персоналу. А це стабільна зарплата і постійна робота, чого зараз так не вистачає Західному регіону.

“Ми пишаємося, що нам вдалося швидко та ефективно перезапустити виробництво у новому місці. Ми розуміємо, що відбудовуючи власне підприємство, ми робимо внесок в економіку країни, підтримуємо людей, як наших працівників із Запоріжжя, так і тернопільчан та переселенців в цьому регіоні. Саме тому ми маємо великі плани і працюємо на всю, аби покращувати те, що можемо” – коментує Тарас Кутко. 

Дізнатися про можливості працевлаштування на заводі DELTA FOOD можна за телефоном +380676190239

Довідка про підприємство:
Компанія ТОВ “ТД ДЕЛЬТА” (DELTA FOOD) створена у 2009 році у Запоріжжі. Відома за продукцією торгівельної марки «Гуляй-поле», що пропонує майонези, соуси, гірчицю, соняшникову олію – все високої якості й натурального складу. Лідер виробництва майонезів і майонезних соусів у категорії «власна торгова марка» для провідних міжнародних, національних і локальних торговельних мереж. 70 % усього обсягу ринку ВТМ (майонез) виробляє саме DELTA FOOD. До того ж продукція компанії імпортується в Грузію, Вірменію, Литву, Францію, Китай, Чехію тощо. Серед основних завдань, які стоять перед керівництвом компанії, є збереження колективу та його безпека, інвестування в розширення виробництва, запуск нових продуктів й експорт олії до Європи.

About the author

шопка 2025
trending_flat
У Тернополі відкрили найбільшу шопку в Україні (фото, відео)

У Тернополі 24 грудня під час різдвяного богослужіння відкрили найбільшу шопку в Україні. Вона встановлена у церкві святого апостола Петра на вулиці Володимира Великого, 1а. Ця конструкція вже багато років потрапляє до Книги рекордів України через свої масштаби. Ширина шопки сягає 40-50 метрів, а висота - близько 20 метрів, вона займає майже всю центральну частину храму від підлоги до купола. "Терміново" розповідає, що змінили цьогоріч. У шопці є сотні фігур, серед яких рухомі елементи - ангели махають крилами, персонажі йдуть до немовляти Ісуса. Цьогоріч шопка має особливе значення. Серед композиції є макет будинку з вулиці 15 Квітня, 31 у Тернополі, у який у листопаді 2024 року влучив російський дрон. Окрім біблійного Віфлеєму, у шопці можна побачити мініатюри українських святинь - Почаївську лавру та Софію Київську. Багато років головним творцем шопки був отець Косма, який власноруч робив багато елементів конструкції. У […]

trending_flat
Світла буде більше! Графік вимкнення на 25 грудня на Тернопільщині (інфографіка)

25 грудня на Тернопільщині, як і по всій Україні, вимикатимуть електроенергію. Обмеження стосуватиметься усіх груп. Про це розповіли в АТ "Тернопільобленерго". Журналісти "Терміново" традиційно підготували інфографіку для зручного перегляду годин відключення. Зберігайте і діліться зі знайомими!

trending_flat
Volvo XC40: компактний преміум-SUV для міського ритму

Volvo XC40 — це приклад того, як сучасний автомобіль може поєднувати функціональність, стиль і технологічну зрілість. Компактний кросовер створений для життя у великому місті, де важливі маневровість, комфорт і впевненість у кожній ситуації. Його скандинавський характер виявляється в чистих лініях дизайну, продуманому інтер’єрі та інтелектуальних системах, що роблять керування інтуїтивним. Баланс дизайну та практичності Volvo XC40 втілює сучасний підхід бренду до міського транспорту. Його пропорції поєднують компактність і місткість, створюючи відчуття стабільності навіть у динамічному потоці. Продуманий силует, характерні світлодіодні фари «Молот Тора» й чіткі форми кузова додають моделі впевненості та елегантності. Інтер’єр побудований за принципами скандинавського мінімалізму, де кожна деталь має функціональне призначення. Простір організовано так, щоб водій та пасажири почувалися комфортно навіть у тривалих поїздках. До переваг салону варто віднести: високу посадку, що покращує оглядовість і безпеку; ергономічні сидіння з м’якою підтримкою для природного положення тіла; матеріали оздоблення преміум-класу, […]

Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята
trending_flat
Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята

Українці споконвіку печуть на Різдво пампухи з солодкою начинкою - вишнею, маком, варенням. Цю страву обов'язково готують на Різдво, у пісному варіанті - ще й на Святвечір. У наших записах завжди залишаються старовинні рецепти, які передаються українськими жінками з покоління в покоління. Цей рецепт різдвяних пампухів - один із них. Так готували наші бабусі і прабабусі, і пампухи виходили ніжними і не черствіли до закінчення свят. Пропонуємо цьогоріч приготувати різвяні пампухи за цим переписом (так колись називали рецепти, бо їх переписувала одна господиня від іншої). У вас повинно вийти близько 20 пампухів. Спочатку готуємо опару. Інгредієнти для опари: 50 г дріжджів; 2 ч. ложки цукру; 2 ложки борошна. У кімнаті, де готуються пампухи, повинно бути тепло. Беремо кастрюльку, вкидаємо туди дріжджі, заливаємо 1 склянкою теплої (не гарячої) води, додаємо цукор, борошно, розмішуємо. Дріжджі повинні зашипіти, почати працювати. Далі приступаємо до […]

trending_flat
На Тернопільщині раптово померла головний бухгалтер комунального підприємства

У Борсуківській територіальній громаді сталася трагедія - несподівано пішла з життя Наталія Зварич, головний бухгалтер комунального підприємства "Наш добробут". Про це повідомила Борсуківська сільська рада у своїх соціальних мережах. Смерть колеги стала важким ударом для всього колективу. Ще вчора вони разом працювали, обговорювали плани та вирішували повсякденні робочі питання. Колеги згадують Наталію Зварич як відповідальну працівницю та щиру людину. Вона завжди підтримувала теплу атмосферу в колективі та професійно виконувала свої обов'язки. Керівництво та працівники Борсуківської сільської ради висловили співчуття родині та близьким покійної.

Різдво
trending_flat
Не лише дідух: які обереги мають бути у кожному домі на Різдво (фото)

Українське Різдво неможливо уявити без особливих символів, які наші предки передавали з покоління в покоління. Кожен з них має глибоке значення та захищає домівку від лиха. Ці прикраси та обереги створюють атмосферу свята й нагадують про найважливіші речі. Серед усіх різдвяних атрибутів особливе місце посідає дідух – сніп пшениці, який встановлюють у хаті напередодні свят. Він символізує добробут родини та зв'язок із предками. Але окрім дідуха, є ще багато речей, які мають бути в кожній українській оселі під час святкування. Розповідаємо про них детальніше. Різдвяна зірка Різдвяна зірка – головний атрибут колядників. Вона нагадує про Вифлеємську зорю, яка сповістила світу про народження Христа. В Україні робили восьмикутні зірки, що оберталися навколо своєї осі. Таке обертання символізувало рух сонця та безперервність життя. Солом'яний павук Солом'яний павук – це складна геометрична конструкція, яку підвішують під стелею. Наші предки вважали його моделлю Всесвіту […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025