Новеньким рецептом нас потішила відома авторка популярних кулінарних книг, відома блогерка та фудфотограф Леся Кравецька. Вона посідає перше місце в рейтингу користувачів сайту рецептів, тому що вони у неї завжди перевірені і виходять ідеально у всіх господинь.
“Друзі, яблук цього року вродило достатньо, тому звертаю вашу увагу на цей « Невидимий яблучний пиріг». Яблук у ньому значно більше, ніж тіста. Завдяки цьому він і отримав свою назву. І хоча опублікувала я його на Кукораиі уже понад 7 років тому, він користується незмінною популярністю. Готується просто, з‘їдається швидко”, – пише пані Леся.
Інгредієнти
- яблука 4 шт.
- коньяк 1 ст.ложка
- молоко 90 мл
- розпушувач тіста 10 г.
- цукор 160 г.
- борошно пшеничне 60 г.
- яйця курячі 3 шт.
- олія соняшникова 2 ст.ложки
- масло вершкове (розтоплене) 2 ст.ложки
- горіхи (товчені) 3 ст.ложки
Розраховано на 6 порцій
ПРИГОТУВАННЯ
- 2 яйця збити з 80 г цукру таким чином, щоб утворилась легка піна. Вмішати просіяне з розпушувачем борошно, олію, коньяк та молоко.
- Яблука почистити і нарізати прозорими тонкими пластинками. Цього можна досягти, нарізаючи яблука на спеціальній тертці. Змішати яблука з тістом.
- Форму невеликого діаметру (16-17 см) викласти кулінарним папером і вилити тісто.
- Випікати 30 хвилин при 200℃.
Поки пиріг випікається, збити 1 яйце з 80 г цукру. Вмішати розтоплене вершкове масло. Пиріг витягнути і на гарячий вилити зверху заливку.Згори розкласти горіхи. Випікати пиріг ще 10-15 хвилин. Після цього пиріг повністю охолодити і поставити в холодильник на ніч. Подавати, нарізавши пиріг на порції.