29.03.2024
Новини

У Кременці ,,Діалог двох культур – 2022” в умовах воєнного стану

Традиційний XVIII міжнародний літературно-мистецький форум ,,Діалог двох культур – 2022” розпочався у Кременці. Цьогоріч захід проводять в обмеженому форматі в умовах воєнного стану, – повідомляють у Кременецькій РВА. 

Читайте також: Кшиштоф Хаберський: “Українці захищають не лише себе, а й воюють за нас проти росії”

“Сьогодні в костелі Святого Станіслава відбулися урочистості з нагоди 213-Ї річниці від народження Юліуша Словацького (1809-1849). У спільній молитві взяли участь представники місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування району та громади, Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка, польського Товариства ім. Юліуша Словацького в Кременці, працівники музею-садиби поета, представники громадськості та парафіяни костелу. Також було покладено квіти до пам’ятника Юліушу Словацькому у костелі”, – йдеться у повідомленні.

Довідка:

Міжнародні українсько-польські літературно-мистецькі зустрічі ,,Діалог двох культур” започатковано у 2005 році музеєм Юліуша Словацького від України і Національний музей Землі Перемишлянської (директор – Маріуш Ольбромський разом із мистецтвознавцем Уршулею Ольбромською) від Польщі. Цьогорічний XVIII форум проходить упродовж 4- 5 вересня в умовах воєнного стану в обмеженому форматі.

“Діалог двох культур -2022” продовжиться завтра, 5 вересня. У програмі також передбачені декілька виставок.

Перейти до панелі інструментів