29.03.2024
Новини Освіта

У Чорткові закривають дитячий садочок, у міській раді пояснили чому

Один з дитячих садочків Чорткова тимчасово закривають. У міській раді пояснили – чому вимушені це зробити. Головна причина – низька відвідуваність. Більшість вихованців під час війни виїхали за кордон і досі не повернулися.

“ПРИЧИНА №1️⃣. Найголовніша і найболючіша причина – відсутність дітей. Садочок у середньому відвідує 24-28 дітей. З початку повномасштабної війни з Чорткова виїхали та досі не повернулось 112 дошкільнят!.. Загалом садочки Чортківської громади заповнені на… 40%!

ПРИЧИНА №2️⃣. Будівлі садочку (заклад знаходиться відразу у декількох маленьких старих корпусах) – у незадовільному технічному стані. У «Теремку» стара та складна система опалення, котра потребує повної та дороговартісної модернізації.

ПРИЧИНА №3️⃣. Україну попереду чекає, напевно, найскладніший опалювальний сезон в історії незалежності. Тож опалювати відразу декілька корпусів садочку, який відвідує у середньому два десятки дітей – нераціонально та неправильно.

ПРИЧИНА №4️⃣. При підготовці до початку нового навчального року комісія, до складу якої входять і представники ДСНС, оглядали всі навчальні заклади громади на наявність найпростіших укриттів відповідно до нових вимог. Садочок №5 не пройшов перевірку, оскільки будівлі установи не відповідають необхідним критеріям”, – зазначають у міськраді.

Також пояснили, що буде з працівниками та дітками цього закладу.

Усіх дітей переведуть у інші дошкільні навчальні заклади Чорткова на вибір батьків. У всіх садочках міста є можливість прийняти таку кількість дошкільнят. Всім працівникам садочку №5, окрім людей пенсійного віку, запропонують аналогічну роботу у інших дошкільних навчальних закладах міста.

Перейти до панелі інструментів