19.04.2024
Новини

На Чортківщині колишній сільський голова вирощує та продає кавуни

У селі Скородинці, що на Чортківщині, колишній сільський голова Михайло Кузів вирощує кавуни на продаж. Для цього він виділив 20 соток городу, – розповідають у Чортківській міській раді. 

“Херсонщина вирощувала 75% усіх баштанних культур в Україні. Так було до цього року, поки проклята московська орда не вирішила зазіхнути на всю нашу країну, розпочавши велику кровопролитну війну. Цьогорічні врожаї кавунів херсонські фермери або здають за безцінь, або просто викидають, аби не дістались окупантам. Ми віримо та знаємо, що це все тимчасово, Україна поверне свою територію та переможе.

А поки що поціновувачі «смугастих» змушені шукати кавуни, вирощені закордоном або ж… у Чортківській громаді! Михайло Кузів, який свого часу працював на посаді сільського голови Скородинців, давно займається фермерством. Останні кілька років взявся за вирощення кавунів – і Бог посилає щедрий врожай!

Пан Михайло 20 соток власного городу виділив під кавуни. Врожай продає по ринковій ціні (старається навіть дешевше) на новому продовольчому ринку, що поруч із речовим – по вул. Гончара у Чорткові. Оскільки чоловік вирощує кавуни самотужки, орендної плати за торгове місце не сплачує.

Віримо в ЗСУ, чекаємо повернення Херсону під контроль України, а поки що підтримуємо місцевих фермерів та ласуємо скородинськими кавунами!”, – закликають у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів